10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Η Ισλαμοφοβία στην Ολλανδία οδηγεί στην απαγόρευση της μπούργκας.

 Ο υπουργός  Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Ολλανδίας κ. Yvo Opstelten τονίζει, ότι από την στιγμή που η απαγόρευση της μπούρκας που προτάθηκε από τον ολλανδικό συντηρητικό συνασπισμό την περασμένη Παρασκευή έχει εγκριθεί απο το κοινοβούλιο, η αστυνομια θα είναι υποχρεωμένη να επιβάλει το νόμο. 

 Ο εκπρόσωπος του υπουργού, κ. Opstelten επισημαίνει ότι “Ο υπουργός  αναμένει η αστυνομία να επιβάλει την απαγόρευση, σύμφωνα με το νόμο“.  Η δήλωση  αυτή έρχεται ως απάντηση στις επικρίσεις, που εκφράστηκαν από την ένωση της αστυνομίας και το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της ολλανδικής αστυνομίας .
Ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου της ολλανδικής  αστυνομίας,  Frank Giltay, είχε δηλώσει, πως δεν υπάρχει ανάγκη για απαγόρευση της μπούργκας, η οποία απαγόρευση, πρόσθεσε, είναι απίθανο να έχει οποιαδήποτε πρακτικά οφέλη.  Η μπούργκα, υπογράμμισε, δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Επέκρινε την απαγόρευση  ως “συμβολική πολιτική”.


Η ηγέτης των Πρασίνων της Αριστεράς,  Jolande Sap, κατήγγειλε επίσης την επικείμενη απαγόρευση ως ένα συμβολικό μέτρο. Μιλώντας στο ραδιόφωνο το πρωί του Σαββάτου, η κα Sap υποστήριξε ότι η χειραφέτηση των γυναικών  απαιτεί διαφορετικά μέτρα, όπως εκπαίδευση και μαθήματα γλώσσας.

Η κα Sap κριτικάρε με αιχμηρό τρόπο το υπουργικό συμβούλιο για την διαρκή προσπάθειά του να κάνει την απαγόρευση της μπούργκας αποδεκτή, επιτρέποντας μια σειρά από εξαιρέσεις, όπως το να φοράει κάποιος κουκούλα το χειμώνα, ή μάσκες και πέπλα κατά την διάρκεια του καρναβαλιού.  «Ίσως να φορέσω μπούργκα στο καρναβάλι», αστειεύτηκε ο υπουργός.

Ο συνασπισμός των συντηρητικών VVD και οι Χριστιανοδημοκράτες  είχαν συμφωνήσει πρόσφατα με τους  Geert Wilders το αντιισλαμικό “Κόμμα της Ελευθερίας”, να υποστηρίξει το υπουργικό συμβούλιο σε μια συμφωνημένη δέσμη πολιτικών  μέτρων, με τον όρο να καθιερωθεί η απαγόρευση της μπούργκας. 

Το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησε την απαγόρευση, την περασμένη Παρασκευή παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις που εξέφρασε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και το συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, σχετικά με τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητά της απαγόρευσης. 

http://www.europeanphoenix.com/en/component/content/article/39-internazionale/840-dutch-police-to-enforce-veil-ban-.html

alt

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο