Ξεκινάει τη Δευτέρα η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012,  στις 10:00 το πρωί, θα εγκαινιάσουν το Επιχειρησιακό Κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες στη Νέα Βύσσα  Ορεστιάδας.

Στη συνέχεια, θα κηρύξουν την έναρξη εργασιών του έργου κατασκευής αποτρεπτικού τεχνητού εμποδίου στο χερσαίο τμήμα της μεθορίου.

Και βέβαια ευνόητο είναι να αναρωτιόμαστε, ποιός θα προστατεύσει τους πολίτες από τους “προστάτες”,  που αφού οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση εξαναγκάζοντάς τον στην κατοχή του ΔΝΤ, ισχυρίζονται πως η βασική απειλή γι’ αυτή τη χώρα είναι οι απεγνωσμένοι συνάνθρωποί μας που χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, αφήνουν τον τόπο τους για μια πιο ανθρώπινη ζωή?

Σε συνέντευξή του  προς την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau, πέρυσι,  το στέλεχος της διεθνούς οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία , Βόλφγκανγκ Γκρεντς,  είχε δηλώσει:

“Εάν η ΕΕ επιτρέψει την οικοδόμηση του εν λόγω φράχτη, τότε παραβιάζει και η ίδια τις θεμελιώδεις αρχές της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.   Με τον τρόπο αυτόν η ΕΕ οχυρώνεται ως νησίδα των πλουσίων έναντι ανθρώπων που διώκονται στις πατρίδες τους ή δραπετεύουν από την φτώχεια”.

Ψιλά γράμματα για τους “προστάτες” μας η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά το χειρότερο είναι ότι αδυνατούν να καταλάβουν πως κανένα φράγμα δεν μπορεί να σταματήσει τον απεγνωσμένο που δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει και που θα προσπαθήσει να περάσει με κάθε τρόπο, ανεξάρτητα από τις συνέπειες και με κίνδυνο της ζωής του. Ούτε  το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κατάφερε να σταματήσει την μαζική μετανάστευση και την προσφυγιά.

Ή  μήπως οι “προστάτες”  μας το γνωρίζουν και απλώς θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να πείσουν ότι με την κατασκευή ενός φράχτη θα περιορίσουν την είσοδο των μεταναστών και θα συμβάλουν έτσι στην βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας;

Θέλω να πιστεύω πως λίγοι θα πιστέψουν το παραμύθι..

Το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο