Η Εθνικιστική βλακεία δε γνωρίζει σύνορα-Είναι το ίδιο επικίνδυνη για τους λαούς σε Ελλάδα και Δημοκρατία της Μακεδονίας

 

Με σημαία και Διακύβευμα τον Αλέξανδρο!

Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στα βόρεια προάστια των Αθηνών όπου κατατέθηκε πρόταση από ομάδα πολιτών για μετονομασία της οδού 17ης Νοέμβρη, εκ των κεντρικότερων του Δήμου Χολαργού- Παπάγου, σε οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ένταση του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας καλλιεργείται από την κυρίαρχη ελίτ ενώ επιβάλλεται ένας πρωτόγνωρος κοινωνικός και εργατικός μεσαίωνας, όταν εμπορευματοποιούνται και ιδιωτικοποιούνται τα πάντα. Μάλιστα, αυτή την εποχή έχει ανάγκη πολύ περισσότερο από ποτέ το κεφάλαιο να ξαναγράψει και να οικειοποιηθεί το ιστορικό παρελθόν, να διαγράψει τις κορυφαίες αγωνιστικές στιγμές του λαού μας, όπως ήταν η Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο Σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός θέλει να σβήσει την ιστορική μνήμη, των εξεγέρσεων που ρίχνουν χούντες, για να μας αποδυναμώσουν στην πάλη μας απέναντι στην πραξικοπηματική κυβέρνηση των τραπεζιτών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ακροδεξιού συνεργάτη, τους ΛΑΟΣ. Θέλουν να ξεχάσουμε το «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» που ο λαός το ξαναθυμάται φωνάζοντάς το στις πλατείες μαζί με το «η χούντα δεν τελείωσε το 73’». Θέλουν να ξεχάσουμε το «Έξω οι ΗΠΑ- έξω το ΝΑΤΟ», τη στιγμή που η κοινωνία πεινά, που στα σχολεία δεν έχουν θέρμανση και βιβλία, που στην κυβέρνηση βρίσκονται υπερασπιστές του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Να ξεχάσουμε τους αγώνες μας για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση.

Όμως ο εργαζόμενος λαός συνεχίζει να γράφει ιστορία.
Και η ιστορία πάντα σφραγίστηκε από την ταξική πάλη.
Εξάλλου, οι πιο ωραίες, ανατρεπτικές σελίδες, που όλοι έχουμε ανάγκη, δεν έχουν γραφτεί ακόμη!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο