Ο Πολατίδης (ΛΑΟΣ) καταθέτει αγωγή για μάθημα ρατσισμού σε γυμνάσιο!

 

Κατέθεσε αγωγή εναντίον του Προεδρείου της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών εξαιτίας διδασκαλίας στο σχολείο για το θέμα του ρατσιμού. Όχι, δεν κατέθεσε αγωγή επειδή μία καθηγήτρια δίδαξε τέτοιο μάθημα. Έκανε κάτι χειρότερο. Προσπάθησε να παρέμβει από το παράθυρο, μαζί με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΛΑΟΣ, πιέζοντας τον Διευθυντή του γυμνασίου να επιπλήξει και να τιμωρήσει την καθηγήτρια!

Από ότι διαβάζουμε σε δημοσίευμα εδώ, η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Σερρών απάντησαν με ανακοίνωση ότι αντιτίθενται στην απαίτηση του Πολατίδη να βάλει… χέρι ο διευθυντής στην καθηγήτρια.

Αυτό που δεν έχουμε απαντήσει είναι πως προκύπτει η αγωγή και – κυρίως – πως στοιχειωθετείται! Γιατί με βάση το ίδιο δημοσίευμα, στις 6/2 εκδικάζεται η αγωγή που έκανε ο βουλευτής ζητώντας από τον πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ Κώστα Μανιάτη, τον πρώην Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη και τους τότε Αντιπρόεδρους και Γεν. γραμματέα της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα, αντίστοιχα, 50.000 Ευρώ (από τον καθένα!) συν προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κ.ά.

Η ΑΔΕΔΥ πάντως έβγαλε ανακοίνωση που λέει ότι “Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών”.

Αντίστοιχα και στο ίδιο κλίμα, η ΟΛΜΕ σε δική της ανακοίνωση αναφέρει: “Καταγγέλλουμε την προσπάθεια δικαστικής δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης. Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών. Καλούμε όλα τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης. Ζητάμε τη δημόσια τοποθέτηση και καταδίκη τόσο της παρέμβασης του βουλευτή στο σχολείο όσο και της ενέργειας του να μηνύσει την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Σερρών”.

 Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Ηλίας Πολατίδης είναι το ίδιο άτομο που τον Απρίλιο του 2009, σε ομιλία μέσα στη Βουλή (!) είχε αναφερθεί σε έναν ολόκληρο χώρο με τη λέξη “Αναρχοάπλυτους”:(στο 2:51 του “ξεφεύγει”)

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο