10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

“Όλοι οι πολιτισμοί δεν είναι ίσοι” δήλωση του Γάλλου υπουργού εσωτερικών.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε, ότι υπερασπίζεται και δεν μετανιώνει για την δήλωσή του, πως όλοι οι πολιτισμοί δεν είναι ίσοι, παρά το γεγονός ότι πολλοί επικριτές του, κατήγγειλαν  τα σχόλια του ως επικίνδυνα και ξενοφοβικά.

“Δεν μετανιώνω για τα σχόλια μου,” δήλωσε την Κυριακή ο Claude Gueant, αν και κατηγόρησε τους επικριτές του, ότι μετέφεραν τα όσα είπε “έξω από το συνολικό πλαίσιο όσων δήλωσε.”

Ο Gueant, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος και για τη μετανάστευση, δήλωσε σε μια συγκέντρωση των ακροδεξιών φοιτητών το Σάββατο : “Σε αντίθεση με ό, τι υποστηρίζει η σχετικιστική ιδεολογία της αριστεράς, για εμάς όλοι οι πολιτισμοί δεν είναι ίσης αξίας”.

“Οι πολιτισμοί που υπερασπίζονται την ανθρωπότητα θεωρούνται από μας πιο προηγμένοι από αυτούς που δεν το κάνουν», είπε.

“Εκείνοι που υπερασπίζονται την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφότητα, φαίνεται σε μας πως είναι ανώτεροι από εκείνους, που δέχονται  την τυραννία, την υποταγή των γυναικών, το κοινωνικό και εθνικό μίσος”, είπε στην ομιλία του, αντίγραφο της οποίας έχει ληφθεί από το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να “προστατευτεί ο πολιτισμός μας”.

«Θλιβερή πρόκληση».

Η αριστερά καταγγέλλει την ομιλία του ως μια προσπάθεια από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να επιζητήσει υποστηρικτές από το  ακροδεξιό  Εθνικό Μέτωπο (FN) πριν από τους  δύο γύρους των  προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ο Harlem Desir, ο δεύτερος κατά σειρά της ηγεσίας  του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, τόνισε : “η θλιβερή πρόκληση από έναν υπουργό να μετατρέπεται σε φερέφωνο του FN”.

Ο Bernard Cazeneuve, εκπρόσωπος του Φρανσουά Hollande, του υποψηφίου  των Σοσιαλιστών για την θέση του προέδρου κατήγγειλε τις δηλώσεις ως “διχαστικές και εξευτελιστικές”, ενώ η πρώην υποψήφια των Σοσιαλιστών Σεγκολέν Ρουαγιάλ τις αποκάλεσε  «επικίνδυνες».

Παρόλα αυτά, σύμμαχοι του Σαρκοζί έσπευσαν να υπερασπιστούν τον υπουργό.

O Gerard Longuet, ο υπουργός άμυνας της Γαλλίας, είπε ότι ήταν απλώς δηλώσεις «κοινής λογικής» που υποδηλώνουν ότι οι πολιτισμοί μπορούν να κατατάσσονται σύμφωνα με τις αξίες, όπως, “τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων την απόρριψη της βίας ή την κατάργηση της θανατικής ποινής”.

Ο François Baroin, o υπουργός Οικονομικών, κατηγόρησε την αριστερά ” ότι αξιοποίησε τις δηλώσεις για εκλογικό κέρδος”.

Ο Gueant έχει επανειλημμένα συνδέσει την  μετανάστευση με την εγκληματικότητα στη Γαλλία και τον περασμένο μήνα, δήλωσε πως το ποσοστό εγκληματικότητας μεταξύ των μεταναστών ήταν “δύο έως τρεις φορές υψηλότερη” από τον εθνικό μέσο όρο.

Τον περασμένο Απρίλιο, δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού των πιστών μουσουλμάνων στη Γαλλία θέτει ένα “πρόβλημα”.

Είπε επίσης ότι θέλει να μειώσει τον αριθμό των νόμιμων μεταναστών που εισέρχονται στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έρχονται να εργαστούν νόμιμα ή να ενταχθούν στις οικογένειές τους.

Τα τελευταία σχόλιά του ακολούθησαν μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν, ότι ο υποψήφιος του FN της Marine Le Pen για την θέση του προέδρου της Γαλλιας, πιστώνεται με περίπου 20 τοις εκατό υποστήριξη.

http://paper.li/WorldisWatching/1301746593

alt

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο