Κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο ΥΠΕΚΑ-Επέμβαση των ΜΑΤ

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι  “εάν ο υπουργός δεν πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιοχομένου δε θα φύγουμε από εδώ ούτε εμείς ούτε εκείνος”. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο χθες, ο κ.Παπακωνσταντίνου ανοίγει το δρόμο, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και των εργοστασίων παραγωγής της ενέργειας.

Στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο υπουργός έχει καταθέσει μήνυση.

5.40: @MakisSinodinos: Αποχώρησε απο το γκαραζ ο Παπακωνσταντίνου μολις #rbnews

5.10: (από twitter) Ζωσμενο με ΜΑΤ απο εξω το ΥΠΕΚΑ. Δεν έχουν αποχωρήσει ουτε οι συνδικαλιστές ούτε ο Παπακωνσταντινου #rbnews http://pic.twitter.com/YPKkyKYI

pic.twitter.com/YPKkyKYI

 


16:56: Παραμένουν έξω από το γραφείο του υπουργού συνδικαλιστές και ΜΑΤ. Αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει συμπλοκή μεταξύ των εργαζομένων και της αστυνομίας.

16:42: Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν μπλοκάρει την είσοδο του γραφείου του Παπακωνσταντίνου και δεν του επιτρέπουν να φύγει. Στα σκαλιά έξω από το γραφείο υπάρχει δικοιρία των ΜΑΤ. Οι συνδικαλιστές δεν αποχωρούν. Στο κτίριο έχει φτάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσιωτάκης και συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Οι εργαζόμενοι και πάλι μας μετέφεραν την ανάγκη να μεταβεί κόσμος στο σημείο.

16:32: Εισβολή των ΜΑΤ Τώρα στο υπουργείο. Προσπαθούν να φυγαδεύσουν τον υπουργό, ενώ οι συνδικαλιστές μπλοκάρουν όλες τις εισόδους. Στο τηλέφωνο οι συνδικαλιστές μας περιγράφουν φοβερές σκηνές με τα ΜΑΤ μέσα στο υπουργείο, προς το παρόν αντέχουν. Ζητάνε άμεσα κόσμο στο σημείο.

16:07: Σε τηλεφωνική συνομιλία πριν από λίγα λεπτά συνδικαλίστρια της ΔΕΗ μέσα από το κτίριο δήλωσε στο alterthess.gr: Ο Παπακωνσταντίνου είναι σε ομηρία. Δεν αποχωρούμε, αλλά τα πράγματα αγριεύουν. Καλούμε τον κόσμο να έρθει άμεσα εδώ”

16:00: Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται επέμβαση των ΜΑΤ. Οι συνδικαλιστές απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο, να συνδράμει στην κατάληψη.

15:55: Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν κλείσει τον Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανέναν. Καλούν κόσμο στο σημείο, ενώ η αστυνομική πλέον παρουσία στο σημείο είναι έντονη.

 

 alterthess , twitter

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments