Video: Οι προβοκάτορες που ξεβρακώθηκαν από τους αναρχικούς

Οι εν λόγω προβοκάτορες έγιναν αντιληπτοί από αναρχικούς και άλλους διαδηλωτές ενώ εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια διαδήλωσης στο Κεμπέκ του Καναδά στις 20 Αυγούστου το 2007. Είχε συμφωνηθεί μεταξύ των αναρχικών και των υπολοίπων διαδηλωτών να είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία, παρ’ όλα αυτά ένας από αυτούς κρατούσε στα χέρια του μια πέτρα κινώντας έτσι τις υποψίες. 

Εκεί ξεκινά μια σουρεαλιστική κατάσταση με τους προβοκάτορες να κινούνται προς την αστυνομία (αντί να απομακρυνθούν) την στιγμή που οι αναρχικοί φωνάζουν πως είναι αστυνομικοί και προσπαθούν να προβοκάρουν.

Η κατάσταση αυτή δε δίνει άλλα περιθώρια κι έτσι κινούνται προς την αστυνομία όπου και συλλαμβάνονται προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για προβοκάτορες. 

Παρότι ήταν ήδη πασιφανές πως πρόκειται για προβοκάτορες, ήρθε στο φως και η συγκεκριμένη φωτογραφία που αποδεικνύει πως τα συγκεκριμένα άτομα και οι δυνάμεις καταστολής φορούσαν παπούτσια όμοιας μάρκας. 

Δείτε το παρακάτω σουρεαλιστικό βίντεο: 

Παρότι οι προβοκάτορες ξεβρακώθηκαν από τους ίδιους τους αναρχικούς, σήμερα η συγκεκριμένη φωτογραφία χρησιμοποιείται κάθε φορά που χρειάζεται να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον τους. 

Με πληροφορίες από το Anarkismo.net

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο