Tουλάχιστον 300 νεκροί από φωτιά σε φυλακή της Ονδούρας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη, πως η φωτιά ξεκίνησε από έναν τρόφιμο των ασφυκτικά γεμάτων φυλακών της Ονδούρας, 356 άνθρωποι πέθαναν μέσα στα κλειδωμένα κελιά τους είτε από την φωτιά, είτε από ασφυξία σε μια από τις πιο θανατηφόρες πυρκαγιές του αιώνα σε φυλακή.

Οι επιζώντες είπαν στους ανακριτές, ότι ένας άγνωστος κρατούμενος  φώναξε ” Θα πεθάνουμε όλοι εδώ! καθώς άναψε φωτιά στο κρεβάτι του αργά το βράδυ της Τρίτης στην φυλακή της κεντρικής πόλης Comayagua. Στη συγκεκριμένη φυλακή κρατούνται άτομα που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες και ένοπλη ληστεία. 

 Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, σκοτώνοντας περίπου 100 κρατούμενους στα κελιά τους, καθώς οι πυροσβέστες αγωνίζονταν να βρουν τους υπαλλήλους που είχαν τα κλειδιά των κελιών. 

 Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της πόλης Comayagua Josue Garcia  είπε. “Ήταν αδύνατον να τους βγάλουμε έξω γιατί δεν είχαμε τα κλειδιά, ενώ δεν μπορούσαμε να βρούμε τους φρουρούς που τα είχαν.” 

Περίπου 475  άνθρωποι γλύτωσαν και 356 αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί, όπως δήλωσε ο Hector Mejia Ιvan,  εκπρόσωπος του Υπουργείου Ασφάλειας της Ονδούρας. Επιπλέον όπως ανακοίνωσε, 21 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Η Ονδούρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βίας και εγκληματικότητας στον κόσμο,και οι υπερπλήρεις και ερειπωμένες φυλακές της έχουν τα τελευταία χρόνια συχνά υποστεί θανάσιμες ταραχές από τους κρατουμένους λόγω των συνθηκών καθώς και φωτιές.  Οι ιθύνοντες έχουν επανειλημμένα υποσχεθεί να βελτιώσουν  τις συνθήκες,  αν και φαίνεται πως δεν έχουν επαρκή κεφάλαια.

http://www.europeanphoenix.com/en/component/content/article/46-diritti-umani/908-at-least-300-die-in-honduras-prison-fire-keys-missing-for-firefighters.html

alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο