10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν υπέρ κρατούμενου απεργού πείνας στο Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστινιακά Εδάφη

Περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας σε ένδειξη συμπαράστασης προς ηγετικό μέλος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ που κρατείται στο Ισραήλ και πραγματοποιεί απεργία πείνας. «Είμαστε όλοι Χάντερ Αντνάν» φώναζε το πλήθος στη Γάζα, κρατώντας σε μία σπάνια επίδειξη παλαιστινιακής ενότητας μαύρες σημαίες της Τζιχάντ (το σύμβολο της Τζιχάντ, αλλά και γενικά υποστηρικτών του ‘ιερού πολέμου’) πράσινες της Χαμάς και κίτρινες της Φατάχ.

Ο 33χρονος Αντνάν αρνείται να φάει από τtiw 17 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τη σύλληψή του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Τελεί υπό «διοικητική κράτηση», γεγονός που σημαίνει ότι το Ισραήλ μπορεί να τον κρατά φυλακισμένο χωρίς να του απαγγείλει κατηγορίες ή να τον δικάσει.
«Όλοι συνεχίζουμε την τζιχάντ και την αντίσταση. Θα ταξιδέψουμε σε μία θάλασσα από αίμα και μαρτύρια μέχρι να φτάσουμε στην ακτή της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας» δηλώνουν μέλη της Τζιχάντ.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αρκετοί άλλοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας για να συμπαρασταθούν στον Χάντερ Αντνάν.

Newsroom ΔΟΛ

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο