Το AFP διαμαρτύρεται για την πρακτική ανάρτησης φωτογραφιών από την ΕΛΑΣ

AFP

AFP

Δελτίο Τύπου

17/2/2012

Ο πρόεδρος του AFP Emannuel Hoog, διαμαρτύρεται για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση φωτογραφιών του AFP από την ελληνική αστυνομία

Ο πρόεδρος του AFP, Emmanuel Hoog έγραψε επιστολή προς τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας για να διαμαρτυρηθεί για τη δημοσίευση φωτογραφιών του AFP στον ιστότοπο της αστυνομίας. Οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύτηκαν χωρίς την άδεια του AFP.

Η ελληνική αστυνομία δημοσίευσε στον ιστότοπό της φωτογραφίες τραβηγμένες από τους φωτορεπόρτερ του Agence France-Presse και που είχαν γίνει download από την υπηρεσία φωτογραφικού αρχείου του AFP, Imageforum.

Η αστυνομία δεν επεδίωξε να λάβει άδεια από το AFP, πριν αναρτήσει τις φωτογραφίες για να προβεί σε αναζήτηση αυτοπτών από τις διαμαρτυρίες στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 Φεβρουαρίου.

«Μια τέτοια πρακτική είναι όχι μόνο παράνομη, όσον αφορά στη νομοθεσία για πνευματικά δικαιώματα, αλλά και απαράδεκτη για μια συντεταγμένη πολιτεία. Με αυτή την επιστολή, διαμαρτύρομαι επίσημα κατά τέτοιων μεθόδων. Σημειώνουμε ότι, κατόπιν παρέμβασης του επικεφαλής του γραφείου μας στην Αθήνα, οι φωτογραφίες που εντοπίστηκαν να έχουν τραβηχτεί από το AFP αφαιρέθηκαν από τον ιστότοπο της αστυνομίας.», λέει ο Emmanuel Hoog.

«Πέρα απ’ αυτή την παραβίαση του νόμου και της κοινά αποδεκτής πρακτικής, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην ευθύνη των υπηρεσιών της αστυνομίας οι οποίες, μ’ αυτή την πράξη, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το προσωπικό μας», προσθέτει ο πρόεδρος του AFP.

Δείτε το πρωτότυπο δελτίο τύπου: alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο