Αυτοπυρπολήθηκε στη Δυτική Σαχάρα πρώην απεργός πείνας της Υπατίας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Αγκαντίρ ο Μουλούτ Σελούφ, ένας από τους πιο μαχητικούς απεργούς πείνας της Υπατίας.

Ο Μουλούτ, παντρεμένος μ’ ένα παιδί, ταξίδεψε στην πατρίδα του, κάνοντας χρήση της άδειας ταξιδιού που με απόφαση του Παπουτσή δόθηκε στους απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης.

Εδώ κι ένα μήνα πραγματοποιούσε απεργία πείνας έξω από το κοινοτικό κατάστημα της Τιγλίτ, κοινότητας που ανήκει στο Δήμο Γκουλμίμ της Δυτικής Σαχάρας. Ζητούσε να προσληφθεί σε μια από τις θέσεις εργασίας που είχαν προκηρυχθεί για τη γενέτειρά του. Θέσεις που συχνά δίνονται σε ανθρώπους από το Μαρόκο, προκειμένου να εξοβελιστούν οι Σαχράουϊ. Ζητούσε να ξεφύγει από τη μετανάστευση που επί τόσα χρόνια τον κρατούσε μακριά από την οικογένειά του.

Αντιμετωπίζοντας τη σκληρότητα και την αδιαφορία των τοπικών αρχών, που κώφευαν στο αίτημά του και στην απεργία πείνας που πραγματοποιούσε, σήμερα, Τρίτη 21 Φλεβάρη του 2012, ο Μουλούτ Σελούφ λούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα μάτια των τοπικών αρχόντων. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκουλμίμ, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της μαροκινής πόλης Αγκαντίρ, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική.

alt

Ο Μουλούτ Σελούφ στην απεργία πείνας της Υπατίας (πάνω δεξιά)

alt

Οταν ξεκίνησε την απεργία πείνας στην Τιγλίτ.

alt

Στο νοσοκομείο της Γκουλμίμ.

Πηγή:

ΚΟΝΤΡΑ

Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο