Εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη της Βίλας Κούβελου

 

alt

Πέμπτη,  15/09/2011

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο κτίριο της “Έπαυλης Κούβελου” στο Μαρούσι, χθες τα ξημερώματα γύρω στις 3.30.  Από το εμπρησμό κάηκε εντελώς η στέγη του κτιρίου και όλα τα ξύλινα τμήματά του.
 
Η ” Επαυλη  ΚΟΥΒΕΛΟΥ” βρίσκεται στην οδό Διονύσου και Σόλωνος  και ανήκει στην εκκλησία στην οποία παραχωρήθηκε για να ιδρύσει “Στέγη  άπορων και ορφανών παιδιών” εδώ και 30 χρόνια. Ολα αυτά τα χρόνια παρέμεινε κλειστή  και ρήμαξε, ενώ  τα τελευταία χρόνια Σύλλογοι της περιοχής διεκδικούν από το Δήμο να αξιοποιηθεί ή για το σκοπό του κληροδοτήματος ή για χώρος πολιτισμού.

 Στις 7/4 καταλήφθηκε από ομάδα νέων  με σκοπό τη δημιουργία ενός “ελεύθερου κοινωνικού χώρου”, οι οποίοι προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του κήπου της έπαυλης.

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της “Στέγης Αχιλέως & Ευδοκίας Κούβελου” του φορέα που διαχειρίζεται το ακίνητο για λογαριασμό της εκκλησίας, που προχώρησε σε μήνυση κατα αγνώστων για  “διατάραξη οικιακής ειρήνης” ζητώντας τότε την άμεση εκένωση του κτιρίου. Παρ’ όλα αυτά η κατάληψη συνεχίστηκε με την ομάδα των νέων να την επισκευάζουν και να οργανώνουν εκδηλώσεις έως σήμερα που κάποιοι  -για ποιούς λόγους άραγε-την έκαψαν.

Επίσης,  συχνές ήταν  οι ενοχλήσεις και οι απειλές νεοφασιστικών ομάδων προς τα παιδιά της κατάληψης.

Στον χώρο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5.00μμ Λαϊκή Συνέλευση

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments