Μεγάλη αύξηση των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στις Η.Π.Α

Σχεδόν 8 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ζούσαν σε περιοχές υψηλής φτώχειας το 2010, περίπου 1,6 εκατ. περισσότερα από ό, τι υπήρχαν μόλις πριν από δέκα χρόνια, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Annie E. Casey Foundation, μια ιδιωτική φιλανθρωπική οργάνωση με κύρια αποστολή της, να ενθαρρύνει τις δημόσιες πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους.
Με βάση τα στοιχεία από την αμερικανική κοινοτική έρευνα της Απογραφής των ΗΠΑ  (ACS), η καταμέτρηση δεδομένων δείχνει ότι, περίπου 7,9 εκατομμύρια παιδιά (περίπου το 11% του πληθυσμού) μεγαλώνουν σε περιοχές, όπου τουλάχιστον το 30% των κατοίκων ζουν κάτω από το κρατικό όριο της φτώχειας, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στα 22.000 δολάρια ανά έτος για μια τετραμελή οικογένεια. 

 Αυτοί οι αριθμοί βρίσκονται σε αύξηση από το 2000, τα στοιχεία δείχνουν πως 6,3 εκατομμύρια παιδιά (το 9% δηλαδή του πληθυσμού) ζουν σε οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές και συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε πόρους που είναι κρίσιμοι για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξή τους, συμπεριλαμβανομένης της ποιοτικής εκπαίδευσης, της ιατρικής περίθαλψης και της πρόσβασής τους σε ασφαλείς εξωτερικούς χώρους. 
«Τα παιδιά σε αυτές τις υψηλού φτώχειας περιοχές βρίσκονται σε κίνδυνο ως προς την υγεία τους και στερούνται τα απαραίτητα ως προς την ανάπτυξή τους σε κάθε σχεδόν πτυχή της ζωής τους, από την εκπαίδευση μέχρι τις πιθανότητές τους για την οικονομική τους χειραφέτηση ως ενήλικες», δήλωσε η Laura Speer, αναπληρωτής διευθύντρια για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής και των δεδομένων στο Ίδρυμα Casey. “Η μεταφορά αυτών των μη προνομιούχων κοινοτήτων σε πιο αναπτυγμένες περιοχές για να αναθρέψουν τα παιδιά τους είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της επόμενης γενιάς και των οικογενειών τους, ώστε να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.”
Η Speer, μιλώντας με τον Greg Kaufmann, ανέφερε ότι βρίσκει τα νέα δεδομένα “ιδιαίτερα ανησυχητικά”, επειδή οι μακροπρόθεσμες τάσεις δείχνουν μια ξεκάθαρη στροφή προς το χειρότερο.
 Eπίσης η Speer ανέφερε ότι, “η φτώχεια βρίσκεται σε πλήρη επανασύσταση. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ως προς τα έσοδα των οικογενειών στις ΗΠΑ και αυτό μπορεί να έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις για τα παιδιά.”

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο