Ο Λεν Μακ Κλάσκι, γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της Βρετανίας, του “Unite”, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον των εργαζομένων στο δημόσιο αυτή τη στιγμή είναι τόσο βαθιές και ιδεολογικές, που η ιδέα ότι ο κόσμος θα έρθει στο Λονδίνο και θα δει αυτούς τους υπέροχους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν όλα να είναι ωραία και ρόδινα, είναι αδιανόητη».

Ο Μακ Κλάσκι υποστηρίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα συνδικάτα να διαμαρτυρηθούν αποτελεσματικά και ότι έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν αυτό.

«Αν [οι υπουργοί] μας σπρώχνουν εκτός νόμου, θα πρέπει να δεχτούν και τις συνέπειες», είπε επίσης, τονίζοντας πως θα πρέπει τα συνδικάτα να προβούν και σε έκνομες ενέργειες αν αυτό είναι απαραίτητο για την υπεράσπιση βασικών εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η πολιτική τάξη της Βρετανίας έχει εξαγριωθεί με τις θέσεις που εξέφρασε ο συνδικαλιστής. Ο πρωθυπουργός, υπουργοί και νεοφιλελεύθεροι «καταδίκασαν» τις δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, όπου πρόσκειται ο γ.γ. του “Unite”, να τον καταδικάσει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments