Ανεργος σε απόγνωση πυροβόλησε ανθρώπους και κρατάει ομήρους, στην Κομοτηνή

Αδιέξοδο συναντούν οι διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. στηνalt προσπάθειά τους να πείσουν τον ένοπλο που κρατά δυο ή τέσσερις ομήρους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Helesi PLC» στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.

Ο 52χρονος Δημήτριος Μανίκας πατέρας δυο παιδιών που έχει τραυματίσει τρία άτομα ζητά να του φέρουν… τσίπουρο και τον προσωπάρχη που τον απέλυσε, ενώ αποκάλυψε ότι μετά την απόλυσή του άρχισε να κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων!

Ο δράστης φέρεται να είχε κάνει απεργία πείνας τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που πιθανότατα ενέτεινε το σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε.

Λίγο πριν τις 16:00   άφησε ελεύθερο τον έναν από τους πρώην συναδέλφους του, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που βρίσκονται όμηροι. Σίγουρα, πάντως, κρατά ομήρους δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και πιθανότατα άλλους δυο υπαλλήλους.

Οι τρεις τραυματίες από τα σκάγια του κυνηγετικού όπλου του 62χρονου μεταφέρθηκαν στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο Κομοτηνής. Ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της επιχείρησης Σάκης Ανδριανόπουλος –που φέρεται να είναι… κουμπάρος του δράστη– υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών, καθώς έφερε δυο τραύματα από σκάγια τα οποία τον χτύπησαν από κοντινή απόσταση στον αριστερό βραχίονα και τον τράχηλο.

Ο νεαρός Βούλγαρος εργοδηγός Εμίλ Ίλιεφ νοσηλεύεται με δυο τραύματα από σκάγια στο εσωτερικό των μηρών, ενώ ελαφρά τραυματισμένος είναι και ο αστυνομικός που δέχθηκε τα πυρά του δράστη.

Ο δράστης εργάζονταν στην επιχείρηση για περισσότερα από 10 χρόνια, αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο απολύθηκε. Ο ίδιος θεωρούσε παράνομη την απόλυσή του και, σύμφωνα με όσα έλεγε στο περιβάλλον του, οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν.

Όμως, αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να «θολώσει» το μυαλό του και να εισβάλλει οπλισμένος στο εργοστάσιο, πυροβολώντας αδιακρίτως. Δυο γυναίκες που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο -η μια, μάλιστα, είχε μαζί της και ένα παιδί- μόλις πρόλαβαν να κρυφτούν σε παρακείμενα κτίρια από τα οποία τους παρέλαβαν οι αστυνομικοί όταν απέκλεισαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί από μπάτσους με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ. Επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Οι πληροφορίες είναι από τα παρακάτω μέσα:

http://www.alterthess.gr/content/enoplos-krataei-omiroys-ergazomenoys-sti-bipe-komotinis

http://www.tsantiri.gr/ellada/foto-se-katastasi-poliorkias-o-enoplos-apolimenos-me-tous-omirous.html

http://prezatv.blogspot.com/

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

 

Πριν από λίγο έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη, πατήστε στο λινκ

alt

althttp://www.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/1_cldajump/uiconf_id/7315761

 

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2012/03/01/ανεργος-σε-απόγνωση-πυροβόλησε-ανθρώ/

 

 

Περίπου στις 1 τη νύχτα παραδόθηκε στους μπάτσους, σώοι και αβλαβείς οι όμηροι

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο