Οι εργαζόμενοι του Οίκου Ναύτου σε ψήφισμά τους ζητούν τη συνέχιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του ιατροφαρμακευτικού φορέα, και τη στήριξη των βουλευτών όλων των κομμάτων, από τους οποίους ζητούν «να σταματήσουν να δηλώνουν θεατές».

«Η ναυτική οικογένεια χάνει τον ασφαλιστικό φορέα που της παρείχε κατά αποκλειστικότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και πρόνοια, τον πρώτο ασφαλιστικά οργανωμένο φορέα του ελληνικού κράτους, που από το έτος 1927 εξυπηρετούσε συνεχώς τον Έλληνα ναυτικό και την οικογένεια του», τονίζεται στο ψήφισμα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία είχε δηλώσει ότι από 01/04/2012, ο Οίκος Ναύτου γίνεται μέλος του ΕΟΠΥΥ και ότι οι υπάλληλοί του «δεν παθαίνουν τίποτα, συνεχίζουν, όπως και οι υπάλληλοι των προηγούμενων ταμείων, να εργάζονται για τον ΕΟΠΥΥ». Μάλιστα είχε αναφέρει ότι «οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ, νυν του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους και τα απογεύματα στα ιατρεία τους έως 150 επισκέψεις δωρεάν που σημαίνει ελάφρυνση του πολίτη από τις ταλαιπωρίες της ουράς».

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments