27 μέρες απεργία πείνας κάνει ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς

 

Στις 2 Μαρτίου του 2012, την ώρα του επισκεπτηρίου, τρεις πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας πήγαμε στον Ασπρόπυργο, στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Δ. Αττικής, όπου κρατείται ο Μοχάμεντ-Αλι, για να του κάνουμε επισκεπτήριο.
Οι υπεύθυνοι του Τμήματος επέτρεψαν μόνο σε έναν να τον δει. Ταυτόχρονα, πήραν απ’ όλους τα χαρτιά μας και τα έβγαλαν φωτοαντίγραφα. Επίσης, δεν επέτρεψαν να δοθούν στον σύντροφό μας κάποια χαρτιά στα ελληνικά και ένα φύλλο της αραβόφωνης εφημερίδας Al Hakeka, της εφημερίδας του Ανοιχτού Μετώπου για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των 300 Απεργών Πείνας. Τα κράτησαν στο γραφείο, για να ρωτήσουν αύριο το διοικητή τους αν θα τα δώσουν, όπως μας είπαν!
Ο Μοχάμεντ Μπουγκζίν ήταν αυτός που επισκέφτηκε τον κρατούμενο σύντροφό μας, για να του μεταφέρει τους χαιρετισμούς μας και την αλληλεγγύη μας. Τον βρήκε ιδιαίτερα εξαντλημένο (για 25 μέρες πίνει μόνο νερό), αλλά πάντα με ψηλό το ηθικό. Του είπε να μεταφέρει σε όλους το μήνυμα, ότι θα τραβήξει την απεργία πείνας μέχρι το τέλος. «Από εδώ μέσα θα βγω ή με τα χαρτιά μου και με ψηλά το κεφάλι ή νεκρός», είναι το μήνυμα που μας ζήτησε να μεταφέρουμε ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να κάνουν δική τους υπόθεση την απελευθέρωση του Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο και να ασκήσουν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Να μπει ένα φρένο στην εκδικητικότητα και την αυθαιρεσία της αστυνομίας απέναντι στους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας. Να σταματήσει το βασανιστήριο στο οποίο υποβάλλεται ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς.
Στη φωτογραφία, σε πρώτο πλάνο, ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς (δεύτερος από αριστερά στην πρώτη σειρά), όταν ξεκινούσαμε την απεργία πείνας στη Νομική.

Ανοιχτό Μέτωπο για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των 300 Απεργών Πείνας

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο