Ουρές χιλιομέτρων έξω από τις πολεοδομίες

alt

Συνωστισμένοι, από τις 4 τα ξημερώματα, είναι έξω από τα γραφείο πολεοδομιών, συνολικά τρία εκατομμύρια Έλληνες χριστιανοί, περιμένοντας καρτερικά τη σειρά τους προκειμένου να κάνουν αλλαγή χρήσης του ακινήτου τους σε ιερό ναό.

Αιτία για αυτό το μαζικό κύμα προσέλευσης στις κατά τόπους πολεοδομίες, έχει σταθεί ο χθεσινός αιφνιδιασμός της κυβέρνησης να διπλασιάσει το χαράτσι που θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, από το οποίο όμως μεταξύ άλλων εξαιρούνται οι ιεροί ναοί, τα μοναστήρια, λοιπά ακίνητα της εκκλησίας και άλλοι χώροι λατρείας.

Όπως αναφέρει στο theblob.gr o διευθυντής της Πολεοδομίας αλλά και ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείο Οικονομικών η αντίδραση αυτή είχε προβλεφθεί, ενώ σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μόνο και μόνο από το «γρηγορόσημο» το οποίο θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες θα μπουν στα κρατικά ταμεία πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που είχαν προβλεφθεί μέσω του ειδικού τέλους ακινήτων.

Πορεία διαμαρτυρίας για τις 12:00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνουν οι άθεοι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προκλητική εξαίρεσή τους από αυτό το παραθυράκι του… φόρου.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών, έχουν έρθει πιο κοντά στη θρησκεία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 52χρονου άνεργου Κώστα ο οποίος δηλώνει στο theblob.gr “Γ*** τον Χρ**** μου και την Παν**** μου, πώς θα πληρώσω 800 ευρώ έχοντας ως μοναδικό εισόδημα το επίδομα των 420 ευρώ;».

theblob.gr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο