Κολεκτίβα ΦΥΣΙ_ΚΑ: βιοδιασπώμενα, φυσιολογικά οικιακά καθαριστικά

ΦΥΣΙ_ΚΑΗ κολεκτίβα «ΦΥΣΙ_ΚΑ» (από τις αρχές των λέξεων «φυσιολογικά» και «καθαριστικά») είναι μια συλλογικότητα ανθρώπων που αποφάσισαν να υλοποιήσουν, όχι μόνο ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας και παραγωγής, αλλά και μια διαφορετική στάση απέναντι στα προϊόντα καθαρισμού.

Η «ΦΥΣΙ_ΚΑ» δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση, αλλά από κοινού εργασία με στόχο την επιβίωση των εργαζομένων. Οι αποφάσεις λαμβανονται από όλους, με ομοφωνία.

Έργο της κολεκτίβας είναι η παραγωγή φυσικών καθαριστικών, που δεν είναι επιθετικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, τα οποία διατίθενται απευθείας σε χρήστες «και όχι σε καταναλωτές», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παρουσίαση.

Ειδικότερα, τα προϊόντα δεν περιέχουν: πετροχημικά τασιενεργά, φωσφορικά, συνθετικές χρωστικές και χλωριωμένες ενώσεις, χημικά αρώματα και χρώματα.

Τα καθαριστικά της κολεκτίβας «ΦΥΣΙ_ΚΑ» είναι χειροποίητα και περιέχουν: ξύδι λευκό, μαγειρική σόδα, αμμωνία, βόρακα, σόδα πλυσίματος, σαπούνι ελαιόλαδου και φυσικά αιθέρια έλαια.

Οι χρήστες των καθαριστικών προϊόντων αναλαμβάνουν επίσης μια γενικότερα υπεύθυνη στάση, αφού η συνεργασία τους με την κολεκτίβα επεκτείνεται και στην επιστροφή των συσκευασιών (προκειμένου να μη παράγονται απορρίμματα χωρίς λόγο), οι οποίες και χρεώνονται ξεχωριστά από το προϊόν.

Κατεβάστε [PDF]:

altΠαρουσίαση

altΚατάλογος

altΔιευκρινήσεις

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο