Σχετικά με τη χτεσινή σύλληψη του Σιφωνιού

Το θέμα πυροδότησε πλήθος σχολίων και δημοσιευμάτων, ενα εκ των οποίων είναι αυτό:

Και ενώ η απεργία των χαλυβουργών κρατάει πάνω από 4 μήνες, η αστυνομία χτες προχώρησε σε μια εκφοβιστική κίνηση σε βάρος του προέδρου του σωματείου εργαζομένων. Βλέποντας ότι η ατσάλινη θέληση των απεργών είναι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα τον Γ. Σιφωνιό σε μια κίνηση καθαρά για να στείλουν ένα μήνυμα τρομοκρατίας τους απεργούς. (Οι μπάτσοι επικαλέστηκαν σαν πρόσχημα ένα ένταλμα που είχε εκδοθεί πριν μερικές μέρες για δήθεν παρατυπίες στη λήψη αποφάσεων των συνελεύσεων του σωματείου. Για το θέμα αυτό είχε εκδοθεί αναλυτική απάντηση των απεργών). Oι κατασταλτικοί μηχανισμοί σε ρόλο υπηρέτη του Μάνεση, έδειξαν για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο τους.

Τελικά ο Γ. Σιφωνιός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.  Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση: 
“Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό την τρομοκρατική σύλληψη από την αστυνομία του προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας Γιώργου Σιφωνιού που βρίσκεται επικεφαλής ενός πολύμηνου απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών, κόντρα στην τρομοκρατία του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση και της τάξης του, κόντρα στην κυβέρνηση.

Η σύλληψη του Γ. Σιφωνιού είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση στηρίζει με όλα τα μέσα και με την κρατική καταστολή τον βάρβαρο πόλεμο των βιομηχάνων κατά της εργατικής τάξης, προκειμένου να τσακίσουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Το αγωνιστικό περήφανο παράδειγμα των χαλυβουργών αποτελεί γι’ αυτούς κακό παράδειγμα γιατί δείχνει το δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Πρέπει τώρα πιο αποφασιστικά και δυνατά να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς ώστε η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι να πάρουν την αρμόζουσα απάντηση”.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/blog-post_3941.html

H αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Περιπου στις 10, ένας από τους σεκιουριτάδες ειδοποίησε τους μπάτσους καθώς οι απεργοί άφησαν και μπήκε στο εργοστάσιο ένα φορτηγό που μετέφερε τρόφιμα. Οι μπάτσοι πράγματι προσήγαγαν το Σιφωνιό, τον κράτησαν περίπου 2 ώρες και τον άφησαν ελεύθερο χωρίς να ανακοινώσουν κάποια ενέργεια παραπέρα.

Σε άλλο μέσο, ο Σιφωνιός φέρεται να δήλωσε:

“Hταν ένας υποτιθέμενος υπάλληλος security και κάποιοι ‘φουσκωτοί’. Ήρθαν με τσαμπουκά και ζήτησαν να βγούμε οι απεργοί έξω από το εργοστάσιο. Μας έλεγαν ότι απαγορεύονται τα τρόφιμα στο χώρο κλπ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ.Σιφωνιός, ο οποίος θεωρεί ότι το περιστατικό «ήταν στημένο» σε βάρος της μαραθώνιας κινητοποίησης του συνδικάτου.

Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες και στην Αστυνομία: «Με πήγαν στο τμήμα του Ασπροπύργου όπου και με κράτησαν για μία ώρα, παρ’ όλο που δεν είχε υποβληθεί μήνυση». Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.

 

 

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο