Ενέδρα των αστυνομικών μετά το τέλος της παρέλασης στη Ρόδο

Ρόδος 7/3/2012Ανακοίνωση πολιτών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατά την παρέλαση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου:

Με αφορμή την παρέλαση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, εμείς μια ομάδα ανένταχτων πολιτών, όπως και πλήθος άλλων, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην παρουσία των πολιτικών στο χώρο. Οι τρόποι διαμαρτυρίας που επιλέξαμε ήταν συνθήματα, πανό, γιουχαρίσματα και τυμπανοκρουσίες. Παρόλα αυτά πλήθος από αστυνομικούς και ασφαλίτες μας είχε περικυκλωμένους.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης κάποιοι πολίτες κατέβασαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα και κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς την εξέδρα των επισήμων όπου ακολούθησαν κάποιες μικροσυμπλοκές.

Παραδόξως και σε άσχετο χρόνο αφού η παρέλαση είχε ολοκληρωθεί και οι όποιοι πολιτικοί υπήρχαν στο χώρο είχαν πια φύγει, σχεδόν σύσσωμη η αστυνομία κινήθηκε στοχοποιημένα προς μια ομάδα νεαρών που έφευγαν. Οι συγκεκριμένη νεαροί αμυνόμενοι στην ξαφνική και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών εναντίον τους, βρέθηκαν τελικά να κατηγορούνται για το σύνολο των επεισοδίων παρά το γεγονός ότι οι μισοί από αυτούς δε βρίσκονταν καν στο χώρο της παρέλασης την ώρα των επεισοδίων και οι δυο εξ αυτών είναι ανήλικοι.

Πολλοί από τους παρόντες αγανάκτησαν με την άδικη και αναίτια σύλληψη και συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Μετά από πολλές ώρες έξι από τους νεαρούς αφέθηκαν ελεύθεροι, κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και οπλοκατοχή (σουγιάς ψαρέματος).

Δύο κρατούνται ακόμα ένας εξ αυτών ανήλικος, κατηγορούμενοι για επίθεση σε αστυνομικό. Ο μοναδικός μάρτυρας της υποτιθέμενης επίθεσης είναι ο ίδιος ο αστυνομικός.

Παράλληλα συνελήφθησαν και πέρασαν από αυτόφωρη διαδικασία και οι μητέρες των δυο ανήλικων με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο