Χαμάς: Καμμιά αναμιξη σε ενδεχόμενη σύρραξη Ισραήλ – Ιράν

Η Χαμάς δεν πρόκειται να αναμειχθεί σε ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ με φόντο το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δηλώνουν στον Guardian υψηλόβαθμα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του ριζοσπαστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Εάν υπάρξει πόλεμος, η Χαμάς δεν θα είναι μέρος αυτού του πολέμου» λέει στη βρετανική εφημερίδα ο Σαλάχ Μπαρνταγίλ, υψηλόβαθμο μέλος της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς, τονίζοντας ότι η οργάνωση δεν πρόκειται να εκτοξεύσει πυραύλους στην ισραηλινή επικράτεια κατ’ απαίτηση της Τεχεράνης εφόσον η ίδια δεχθεί ισραηλινό πλήγμα στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.

«Η Χαμάς δεν είναι μέρος στρατιωτικών συμμαχιών στην περιοχή. Στρατηγική μας είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας» τονίζει ο Μπαρνταγίλ. Ανάλογες είναι οι θέσεις δεύτερου ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς που μιλά υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Δεν θα αναμειχθούμε σε κανενός είδους πόλεμο ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ, σημειώνει.

Η στάση της Χαμάς καταδεικνύει, σύμφωνα με τον Guardian, τη ρήξη της οργάνωσης με το Ιράν, βασικό οικονομικό χρηματοδότη της, και την «επανευθυγράμμιση» με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τα δημοφιλή κινήματα διαμαρτυρίας στον αραβικό κόσμο.

Το πολεμικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί για ενδεχόμενο μονομερές, προληπτικό χτύπημα του Ισραήλ σε βάρος των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων έχει συνοδευτεί από φημολογία για ενδεχόμενη συντονισμένη επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς στη Γάζα και τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Πηγή: http://www.inprecor.gr/index.php/archives/172351

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο