Το κράτος πουλάει έκταση στον Ερημίτη Κέρκυρας

 
[video:

100×100]

 

Το ελληνικό κράτος έχει ανακοινώσει τα πρώτα 20 ακίνητα  που είναι προς πώληση, μεταξύ των οποίων είναι η όμορφη περιοχή Ερημίτης στα βόρεια του νησιού της Κέρκυρας. Είναι ένα από τα λίγα μέρη φυσικής ομορφιάς που παραμένουν ανεπηρέαστα από την ανθρώπινη δραστηριότητα.  . Η περιοχή βρίσκεται στο λοφώδη παράκτιο οικοσύστημα Ερημίτης που περιλαμβάνει διάφορους παράκτιους σχηματισμούς εντός του οποίων είναι οι τρεις υγρότοποι του Δήμου Κασσωπαίων, ο Βρωμόλιμνος, και ο τόπος που ζει  το σπάνιο θηλαστικό βίδρα (Lutra lutra)

Η έναρξη μιας νέας διαδικασίας αξιοποίησης κρατικής περιουσίας ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία για το ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου είναι περίπου 490 στρέμματα ,πάνω από το μισό του οποίου αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ.

Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild, η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις / υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής. Το ΕΔ σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

alt

 

 

 

ΠΗΓΕΣ:  inews hradf epetitions

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments