Πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα – Η αντίσταση απαντά με εκτοξεύσεις ρουκετών

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο γενικός γραμματέας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης Ζουχαίρ Κουάισι και ένας πρώην κρατούμενος, ο Μαχμούντ Χανάνι σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση σε αυτοκίνητο στη Γάζα.

 

alt

Ο γ.γ. των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης Zuhair Qaisi

 

Το Ισραήλ προσπάθησε να δικαιολογήσει την εξωδικαστική εκτέλεση κατηγορώντας την οργάνωση ότι «σχεδίαζε επίθεση μέσω Σινά».

Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι, ο Ομπέιντ Αλ Γκιρμπάι και ο Μουχάμαντ Χαράρα που αναφέρονται ως μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, ένοπλης πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ σκοτώθηκαν σε νεότερη επίθεση.

Η παλαιστινιακή ένοπλη αντίσταση απαντά με αυτοσχέδιες ρουκέτες και όλμους. Έως και 13 τέτοιες επιθέσεις αναφέρονται στα μέσα. Οι Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης, ένοπλη πτέρυγα του DFLP, οι Ταξιαρχίες Αλ Άκσα και οι Ταξιαρχίες Αν Νάσερ Σαλάχ Αντ Ντιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Maan, έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις.

Στους 12 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων και πάνω από 20 οι τραυματίες από τα ισραηλινά χτυπήματα.
Τραυματίες αναφέρονται και από την πλευρά των Ισραηλινών.
Δεκάδες οι ρουκέτες που έχει εκτοξεύσει η παλαιστινιακή αντίσταση (σύμφωνα με το PIC: 44 από τις Ταξιαρχίες Αλ Κουντς της Ισλαμικής Τζιχάντ, 12 από τις Ταξιαρχίες Αν Νάσερ Σαλαχαντίν των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, 10 από την ένοπλη πτέρυγα του κινήματος Αχράρ
Η είδηση είναι σε εξέλιξη

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments