Μια φωτογραφία δαρμένου δημοσιογράφου από μπάτσους κι ένα κείμενο

 

Στο πρόσωπο (και) του δημοσιογράφου Απόστολου Σκουμπούρη εκφράστηκε η τυφλή κρατική βία, μέσω του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή και μέχρι πρότινος υπουργού «Προστασίας» του Πολίτη. Η πραγματικά τρομακτική φωτογραφία δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα από τον Δρόμο και αφού ο συνάδελφος έχει πλέον βγει από το νοσοκομείο μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από άνδρα των ΜΑΤ στη διάρκεια της διαδήλωσης της 12ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Όπως λέει ο ίδιος, βρέθηκε στην πορεία μαζί με τους χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν την ίδια μέρα κατά του νέου Μνημονίου και δέχτηκε επίθεση, χωρίς να έχει προχωρήσει στην παραμικρή πρόκληση. Ο ίδιος εξιστορεί τα γεγονότα: «Καθώς βάδιζα στο κέντρο του δρόμου, στην οδό Σταδίου με κατεύθυνση προς τα πάνω, προς το Σύνταγμα, σχεδόν όλη η μάζα των διαδηλωτών στράφηκε προς τα πίσω, καθώς -όπως μετά αντιλήφθηκα- γίνονταν αυτό που ονομάζουμε “ντου” (επίθεση) από τα ΜΑΤ. Εφόσον δεν είχα κάνει κάτι, δεν θεώρησα σκόπιμο να τρέξω πανικόβλητος να κρυφτώ, δεδομένου ότι αυτός ο πανικός οδηγούσε κάποιους διαδηλωτές σε πτώση, ποδοπάτημα κ.λπ. Δεν θεώρησα σκόπιμο ή απαραίτητο να τραπώ σε φυγή, τη στιγμή που κινούμουν απολύτως νόμιμα στο κέντρο ενός δρόμου των Αθηνών. Καθ’ ότι το πλήθος έτρεχε, φαίνεται πως ξέμεινα από τους τελευταίους και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το “ντου”, δέχτηκα ισχυρό χτύπημα από γκλοπ ΜΑΤατζή από πίσω. Έτρεξε δίπλα και αριστερά μου, και μου γύρισε το γκλοπ στο πρόσωπο, χτυπώντας με στη μύτη και τα μάτια».

Ο Απόστολος Σκουμπούρης νοσηλεύτηκε επί 10 μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς με ρινικό κάταγμα, έκανε 8 ράμματα ανάμεσα στα φρύδια, ενώ το αριστερό του μάτι από θαύμα σώθηκε γλιτώνοντας την αποκόλληση. Όπως, μάλιστα, είπαν οι γιατροί, αν φορούσε γυαλιά, το γκλοπ θα τα είχε συνθλίψει μαζί με το μάτι. Οι αξονικές τομογραφίες έδειξαν εκτός από το κάταγμα στη μύτη, κατάγματα στον κόγχο του ματιού, δηλαδή στα κόκαλα γύρω από το αριστερό μάτι, τραύματα που δεν δέχονται επέμβαση αλλά «θρέφουν» μόνα τους.

 

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Ο Απόστολος Σκουμπούρης εργάζεται στην εφημερίδα Χρηματιστήριο και δεν βρισκόταν εν ώρα δημοσιογραφικής εργασίας, όπως λέει ο ίδιος, καθώς είναι από τους εμπειρότερους συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ, γνωστός μεταξύ των συναδέλφων για το ήθος και τη σκληρή δουλειά του. Ακόμα και σήμερα δηλώνει στον Δρόμο πως δεν τρέφει μίσος για τα ΜΑΤ, ωστόσο, έχει πάρει απόφαση να κινηθεί δικαστικά «καθαρά για λόγους ηθικής δικαίωσης και για να υπάρξει κάποιο δεδικασμένο», όπως αναφέρει. «Δεν θα έπρεπε να χτυπούν στα “τυφλά” και κυρίως δεν θα έπρεπε να χτυπούν στο πρόσωπο. Μπορούν να καταστρέψουν κόσμο, όπως το έχουν, άλλωστε, κάνει». 

Η φωτογραφία του συναδέλφου κάνει να ακούγονται ακόμα πιο γελοίοι οι ισχυρισμοί του κ. Χρήστου Παπουτσή ο οποίος σε συνέντευξή του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 5 Μαρτίου δήλωσε στον Real FM: «Σε μια περίοδο κρίσης, έντασης και κοινωνικής αγανάκτησης δεν επέτρεψα την επιβολή αυταρχικών μεθόδων και τη λογική ενός αστυνομικού κράτους. Ουδέποτε στη διάρκεια της δικής μου θητείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εδόθη πολιτική εντολή για οποιαδήποτε ρίψη χημικών, για τη διάλυση της συγκέντρωσης, επειδή αυτό δεν άρεσε στην κυβέρνηση. Και είχα απόλυτο έλεγχο της Αστυνομίας»…

 Του Μάριου Διονέλλη

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments