Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Γάζα – Ένα Παλαιστίνιο αγόρι 12 ετών, σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίστηκε σε νέα ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή, Iσραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν το ανατολικό τμήμα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν Παλαιστινιακές πηγές στην τηλεόραση και στον Τύπο. Δραματική η κατάσταση στη Γάζα, από την Παρασκευή έχουν σκοτωθεί 17 Παλαιστίνιοι, όταν πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άρματα μάχης έπληξαν διάφορες περιοχές της πολιορκημένης Γάζας.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός πολέμου στο Τελ Αβίβ, Εχούντ Μπαράκ , μίλησε στο ραδιόφωνο για να προειδοποιήσει ότι« θα ακολουθήσουν ακόμα περίπου δύο μέρες επιθέσεων και βίας », διεκδικώντας το δικαίωμα του Ισραήλ να επιτίθεται σε όποιον απειλεί, όπως είπε, τους ισραηλινούς πολίτες.

http://italian.irib.ir/notizie/palestina-news/item/104161

Ο τελευταίος θάνατος Παλαιστίνιου ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγο στην περιοχή Αl Zaytoon στην ανατολική Γάζα. Δύο ακόμη τραυματίστηκαν από την τελευταία επίθεση νωρίς σήμερα το πρωί στην Γάζα. Από την επίθεση, σκοτώθηκε ο  Αχμάντ Ντιμπ Σάλεμ, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις 2 μέρες πριν.

Από τις Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλοι 2 στη Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας νωρίτερα το Σάββατο καθώς χτυπήθηκε από πύραυλο η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. 
Οι τελευταίοι θάνατοι προκλήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ισραήλ τα οποία έριξαν πυραύλους στο Χαν Γιουνίς, σκοτώνοντας τον  Άμπου Μανσούρ και τον  Χουσεΐν Χαμάντ Νουσαήρα νωρίτερα σήμερα το πρωί.
Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά την διάρκεια της νεκρικής πομπής  ορισμένων από αυτούς που σκοτώθηκαν χθες το βράδυ. 4 άτομα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στο νεκροταφείο.  Xθες το βράδυ ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, σκοτώνοντας 3 άτομα. 
Δηλώσεις ξένων εκπροσώπων για την κατάσταση στην Γάζα.
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον δήλωσε ότι “Παρακολουθούμε με ανησυχία την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Γάζα και στο νότιο τμήμα του Ισραήλ.”
“Λυπάμαι πολύ για την απώλεια της ζωής αμάχων. Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση και καλώ όλες τις πλευρές για να αποκατασταθεί η ηρεμία. “

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχει καταδικάσει τις ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ σε αντίποινα για τις δολοφονίες.
Η Κλίντον είπε σε μια συνάντηση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι, στη Νέα Υόρκη ότι “το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του”
Η Γαλλία επίσης κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία σε μια δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλέρο.
Το Παρίσι “ανησυχεί ιδιαίτερα από το νέο επεισόδιο της βίας στη Γάζα και το νότιο Ισραήλ, ιδίως όσο οι άμαχοι βρίσκονται σε κίνδυνο” ανέφερε η δήλωση.
“Καταδικάζουμε την εκτόξευση πυραύλων και τις συνέπειες που έχει η βία αυτή στους ανθρώπους καθώς και την απώλεια ζωής αμάχων”πρόσθεσε.
Η Αίγυπτος το Σάββατο καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, καλώντας το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση. 
Ο υπουργός Εξωτερικών Mohamed Kamel Amr δήλωσε: “Η Αίγυπτος ανησυχεί βαθύτατα για τις ισραηλινές επιθέσεις και ζητεί να σταματήσουν αμέσως”.

http://vik-vittoriothewinner.blogspot.com/2012/03/news-11-march-2012.html

alt

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο