ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Πρέβεζας με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 εκδήλωση με θέμα «Γάζα: 3 χρόνια μετά τις ισραηλινές σφαγές» κατά την οποία θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «To shoot an Elephant». Στην εκδήλωση θα παρεβρεθεί μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα που την ίδια περίοδο βρισκόταν στη Γάζα. Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ) στις 8.00 το βράδυ.


Στις 27 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν  3 χρόνια από την έναρξη των ισραηλινών σφαγών στη Λωρίδα της Γάζας, τη χειρότερη ίσως επίθεση που δέχτηκε ο παλαιστινιακός λαός μετά την εθνοκάθαρση του 1948.

Επί τρεις βδομάδες οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής σφυροκοπούσαν από ξηρά, θάλασσα και αέρα την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας δολοφονώντας πάνω από 1400 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 1167 άμαχοι (ανάμεσά τους 318 παιδιά, 111 γυναίκες), τραυματίζοντας πάνω από 5.300 άτομα.  Τιμάμε  τα θύματα των σφαγών και την ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ To shoot an elephant των Alberto Arce και Mohammad Rujailah.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική μαρτυρία των γεγονότων μέσα από τα μάτια των ξένων ακτιβιστών του ISM (μεταξύ των οποίων και ο πρόσφατα αδικοχαμένος Βικ Αριγκόνι) που συνόδευαν τους ηρωικούς Παλαιστίνιους διασώστες και τον άμαχο πληθυσμό. Ένα μοναδικό ντοκουμέντο των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου με τα δολοφονημένα παιδιά, τη χρήση λευκού φωσφόρου ως εμπρηστικού όπλου σε κατοικημένες περιοχές, τις επιθέσεις σε ασθενοφόρα, νοσοκομεία, κηδείες, εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Το ντοκιμαντέρ έχει βραβευτεί στο 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI.


Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Πρέβεζας

Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας


Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments