Αντάρτες από τη Γάζα αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ

 

 

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά, η στρατιωτική πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν 30 ρουκέτες στο Ισραήλ.

Η ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν τέσσερις ρουκέτες Γκραντ προς την πόλη Ασντόντ, ενώ οι Ταξιαρχίες Αλ-Νάσσερ Σαλάχ Αλ-Ντιν -συνδέονται με τις Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης- ανακοίνωσαν την εκτόξευση τριών ρουκετών Νάσσερ και τεσσάρων βλημάτων κατά ισραηλινών στόχων.

Ηγέτες της Ισλαμικής Τζιχάντ και των ΕΛΑ περιλαμβάνονται μεταξύ των 23 Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα από την Παρασκευή, καθώς και άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός εφήβου, ένος 12χρονου αγοριού, ενός ηλικιωμένου άνδρα και της κόρης του.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Νάσσερ Σαλάχ Αλ-Ντιν και οι Ταξιαρχίες Αμπντούλ Καντέρ Αλ-Χουσσείνι ανακοίνωσαν ότι έριξαν δύο βλήματα σε στρατιωτικούς στόχους στις πόλεις Ερέζ και Σντερότ και μια ρουκέτα Ακσά στην Ασκελόν.

Οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων της Αλ-Ακσά, που συνδέονται με τη Φατάχ, δήλωσαν ότι εκτόξευσαν δύο ρουκέτες στην απένταντι πλευρά των συνόρων.

 

Ένας Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι 42 ρουκέτες χτύπησαν το νότιο Ισραήλ, και έφτασαν στην περιοχή της Γκεντέ. Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ ανέφερε ότι οι ρουκέτες προσγειώθηκαν 40 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ.

Τα βλήματα δεν προκάλεσαν θύματα, αλλά η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι.

Η τελευταία κλιμάκωση άρχισε αφού το Ισραήλ δολοφόνησε τον επικεφαλής των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης κοντά στην πόλη της Γάζας την Παρασκευή.

Το Ισραήλ ανάγγειλε ότι δεν θα σταματήσει αυτό που αποκαλεί επιχειρήσεις “προληπτικής  στόχευσης” που αποσκοπούν στον τερματισμό της εκτόξευσης ρουκετών και των διασυνοριακών επιθέσεων.

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στα μέλη του κόμματός του Λικούντ στο Κοινοβούλιο: “Ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να επιτίθεται στους τρομοκράτες της Γάζας με δύναμη και αποφασιστικότητα.”

Είπε, επίσης, ότι ο ισραηλινός στρατός ήταν έτοιμος να διευρύνει τις επιχειρίσεις του και να τις συνεχίσει για όσο κρίνεται αναγκαίο.

Η Ουάσιγκτον -κύριος σύμμαχος του Ισραήλ- και τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη βία.

“Για άλλη μια φορά ο άμαχος πληθυσμός πληρώνει ένα τρομερό τίμημα”, είπε ο Μπαν Κι Μουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατήγγειλε τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ ως “απαράδεκτες” και κάλεσε το Ισραήλ να “επιδείξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση.”

Σε δηλώσεις της προς το Συμβούλιο, η Κλίντον καταδίκασε την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ και κάλεσε και τις δύο πλευρές να αποκαταστλησουν την ηρεμία. Όμως δεν αναφέρθηκε ειδικότερα στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ούτε στα δεκάδες θύματα ανάμεσα στους Παλαιστίνιους.

Η Γαλλία και η Ρωσία έκαναν επίσης έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων και τόνισαν την ανάγκη να αποφευχθoύν τα δεινά των άμαχων πολιτών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Αλ-Αράμπι εξέδωσε δήλωση στο Κάιρο καταδικάζοντας τις ισραηλινές επιδρομές και ζήτησε επειγόντως από το Συμβούλιο Ασφαλείας να παρέμβει και να “σταματήσει την επιθετικότητα”.

Σε αυτό το ρεπορτάζ συνεισέφερε το Reuters.

 

http://www.palestineresist.gr/index.php/palestine/227-2012-03-13-12-49-51

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments