12χρονη μαθήτρια μηνύει το σχολείο της για παρακολούθηση του λογαριασμού της στο Facebook


Η ACLU κατέθεσε αγωγή για λογαριασμό 12χρονης μαθήτριας, που συνελήφθη και ανακρίθηκε από αξιωματούχους του Γυμνασίου της Μινεσότα, οι οποίοι απαίτησαν να τους παραδώσει τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού της στο Facebook και του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με το CNN, το κορίτσι υποστηρίζει ότι “ένιωσε εκφοβισμένη, ταπεινωμένη και έκλαιγε με λυγμούς, καθώς όταν την είχαν κρατήσει κλεισμένη σε ένα μικρό δωμάτιο του σχολείου, παρακολουθούσε έναν σύμβουλο, έναν αναπληρωτή καθηγητή και έναν άλλον εργαζόμενο στο σχολείο να παραβιάζουν και να διαβάζουν τις ιδιωτικές της επικοινωνίες. 
Η «ανάκριση» της μαθήτριας προήλθε από ένα περιστατικό, όταν η κοπέλα έγραψε  στον τοίχο της στο Facebook, ότι οι κάμερες που υπάρχουν στις αίθουσες των σχολείων είναι εχθρικές και πως εκείνη τις μισούσε. Το σχολείο έκρινε πως το γεγονός αυτό αποτελούσε βασική αιτία και ένδειξη, ώστε να ζητήσει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών της επικοινωνιών.  
Η ACLU λέει ότι η Διεύθυνση της περιφέρειας που ανήκει το σχολείο  Minnewaska, όπου συνέβη το γεγονός, παραβίασε το δικαίωμα της μαθήτριας στην ελευθερία του λόγου σύμφωνα με την  Πρώτη Τροπολογία  και το δικαίωμα της στην διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής από αδικαιολόγητη έρευνα και κατάσχεση σύμφωνα με την Τέταρτη Τροπολογία 

Οι μαθητές δεν χάνουν τα δικαιώματα τους όταν περνούν την πύλη του σχολείου.  Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε για τα δικαιώματα αυτά στη δεκαετία του 1970,αλλά σχολεία όπως το  Minnewaska δεν φαίνεται να δείχνουν σεβασμό για την απόφαση αυτή”, όπως ανάφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μινεσότα σε δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση.

Η σχολική περιφέρεια υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του σχολείου ήταν «απόλυτα δικαιολογημένες και σωστές».

http://www.activistpost.com/2012/03/12-year-old-girl-sues-school-for-spying.html

alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο