Ως απάντηση στις κλιμακούμενες, αντικοινωνικές προκλήσεις από εθνικιστές, «πατριώτες», ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις, αντιφασιστικές και αντιναζιστικές εκδηλώσεις οργανώνονται για το Σάββατο, 17 Μαρτίου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

altΣτην Αθήνα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καθώς και άλλοι σύλλογοι και σωματεία, καλούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 14:00 και σε συναυλία, θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα στις 16:00.

Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές, σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων και φοιτητών καλούν σε αντιναζιστική πορεία που θα ξεκινήσει στις 15:00 από το Άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει και εκεί συναυλία.

Στα Χανιά, σύλλογοι εργαζομένων και φοιτητών καλούν σε συλλαλητήριο στις 12:00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Κεντρικό αίτημα του συλλαλητηρίου είναι να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Μετά την πορεία, θα πραγματοποιηθεί επίσης συναυλία.

Απειλές κατά των διοργανωτών έχουν εξαπολύσει οργανωμένα μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης έχει προχωρήσει σε «συνεννοήσεις» και ανταλλαγή αλληλογραφίας με τη ΓΑΔΑ.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments