Βίντεο και φωτογραφίες: Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Δράμα

 

Τελικά στήθηκε μικροφωνική στην περιοχή του δημοτικού κήπου και έπειτα ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

«Μια μέρα μετά από την πανελλαδική μέρα δράσης κατά του Ναζισμού και λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη το κάλεσμα της νεοναζιστικής οργάνωσης για συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της πόλης μας με τάχα αντιμνημονιακό χαρακτήρα. Το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής δε θα το μάθουμε σήμερα! Δε μας ξεγελάει η λαϊκίστικη ρητορεία. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής όσο και να μεταμφιέζονται σε “αντιμνημονιακούς πατριώτες” δεν είναι παρά συνεργάτες του κράτους και της αστυνομίας, υπηρέτες του κεφαλαίου και των εργοδοτών κατά των αγώνων του εργατικού κινήματος. Αυτοί ο κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου, νοσταλγοί των ναζί και της χούντας, ομοϊδεάτες των Βουλγάρων εθνικιστών που εκτέλεσαν τους παππούδες μας σε κάθε χωριό της περιοχής μας και που σήμερα επιδίδονται σε επιθέσεις απέναντι σε λαϊκούς αγωνιστές και μετανάστες εργάτες, έχουν το θράσος να καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης μας… Είναι οι γνήσιοι απόγονοι του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος, των συνεργατών και των μαυραγοριτών της κατοχής του ’40, αμετανόητοι νοσταλγοί της Χούντας. Οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες. Πρέπει να τους σταματήσουμε! Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που αναιρούνται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες, που μισθοί και συντάξεις φτάνουν στα όρια της πείνας, που διαλύονται η δημόσια παιδεία και υγεία, που ξεπουλιέται η δημόσια-κοινωνική περιουσία, που φουντώνει η ανεργία, που ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στην εξαθλίωση για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, ντόπιων και ξένων, το σύστημα ενισχύει και χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες, για να σπέρνουν τον τρόμο και να αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου διαδίδοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η δράση τους είναι η συνέχεια της κρατικής βίας και καταστολής που βίωσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές των πανεργατικών συλλαλητηρίων.

Φοβούνται την αγωνιστική δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας που απειλεί να τους ανατρέψει και προσπαθούν να κάνουν το φόβο τους, δικό μας φόβο. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να τσακίσουμε τις φασιστικές συμμορίες. Θα μας βρουν απέναντί τους στους αγώνες ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»

 

altalt

alt

alt

alt

alt

alt

OmniaTV με πληροφορίες από το Dramini.gr και την ομάδα “Αγανακτισμένοι άνθρωποι στην πλατεία της Δράμας

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο