Ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό αυξήθηκε δραματικά κατά το περασμένο έτος.


 Η ανθρωπιστική ομάδα  B’Tselem έχει κυκλοφορήσει μία 63-σέλιδη έκθεση, η οποία δείχνει ότι συνολικά 105 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ 11 άλλοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Al-Quds (Ιερουσαλήμ) το 2011.

Το ΑFP παρουσιάζοντας την έκθεση αναφέρει :”Η εικόνα είναι σκληρή, όχι εξαιτίας των δραματικών γεγονότων ή μιας ξαφνική επιδείνωση, αλλά ακριβώς λόγω του ότι οι δολοφονίες στη Γάζα έχουν γίνει ρουτίνα. 
Η ομάδα εξέφρασε την ανησυχία ότι καμία αλλαγή δεν είναι ορατή στην ισραηλινή σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους, καθώς η ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών διανύει την 45η χρονιά.

Αυτό το έτος, μπαίνουμε στην 45η χρόνια από τότε που το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό που θεωρητικά παρουσιάστηκε ως μια προσωρινή κατάσταση εμφανίζεται σταθερά εδραιωμένη πλέον, χωρίς καμία αλλαγή στον ορίζοντα”, όπως αναφέρεται στην έκθεση  B’Tselem.

Το 1967, το καθεστώς του Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη, τα Υψώματα του Γκολάν, Ανατολική Al-Quds και τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, αλλά αποσύρθηκε από τη Γάζα το 2005.

Η έκθεση B’Tselem ανέφερε πως η παρατεταμένη κατοχή του Ισραήλ επιδεινώνει και αυξάνει τις  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εγγενείς σε μία στρατιωτική κατοχή, και η παρατεταμένη διάρκεια της κατοχής του Ισραήλ επιδεινώνει μόνο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Σύμφωνα με την B’Tselem, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν συνολικά 68 Παλαιστίνιους το 2010.

http://www.presstv.ir/detail/232635.html

alt

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments