Tα Λιόσια ανακυρήχτηκαν τουριστική περιοχή !!!

“Την κατάργηση της αργίας της Κυριακής αποφάσισε χτες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φυλής – Λιοσίων – Ζεφυρίου κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και ενός «ανεξάρτητου». Την πρόταση για το άνοιγμα και τις Κυριακές των εμπορικών καταστημάτων, των πολυκαταστημάτων, των σούπερ – μάρκετ εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Δ Μπουραΐνης (ΠΑΣΟΚ) με το σαθρό επιχείρημα ότι η περιοχή είναι τουριστική! 

Το γεγονός καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματείου του εμπορίου και των υπηρεσιών και δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η απόφαση. Την ανακοίνωση υπογράφουν τα κλαδικά: Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Δ. Αττικής και Λαυρεωτικής καθώς και επιχειρησιακά: «Καρφούρ – Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ), «ΛΙΝΤΛ», «Πράκτικερ» και «Κωνσταντακάτος». Χαρακτηριστικά σημειώνουν ότι «η προσπάθεια για κατάργηση της Κυριακής αργίας μεθοδεύεται εδώ και πολλά χρόνια και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε και από Νομαρχίες και δημάρχους παλαιότερα, με αφορμή κάποιες φορές τη λειτουργία των καταστημάτων στα εορταστικά ωράρια Χριστουγέννων και Πάσχα».

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας, καταγγέλλουν, «εξυπηρετεί τους πολυεθνικούς ομίλους και τα μονοπώλια που στοχεύουν αφενός στην 24ωρη λειτουργία εμπορίου και υπηρεσιών σε αντιστοιχία με την ευρωπαϊκή οδηγία για εργάσιμη βδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών, αφ’ ετέρου στη συρρίκνωση έως και εξαφάνιση μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων που δουλεύουν εξοντωτικά για την εξασφάλιση όχι κερδών, αλλά του μεροκάματου».”

Από το “Ριζοσπάστη”

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο