Μωρό στη Γάζα πεθαίνει μετά από άλλη μία διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Ένα μωρό επτά μηνών μωρό πέθανε στη Γάζα την Παρασκευή το βράδυ μετά την απενεργοποίηση της μηχανικής αναπνευστικής του συσκευής με την οποία ήταν συνδεδεμένο, ως αποτέλεσμα άλλης μιας διακοπής ρεύματος, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Χαμάς σε τηλεοπτικό κανάλι. 

Ο ιατρικός εκπρόσωπος στη Γάζα  Adham Αμπού Salmiya επιβεβαίωσε το περιστατικό,προσθέτοντας ότι το βρέφος γεννήθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και οι γιατροί είχαν συστήσει τη χρήση μηχανικής αναπνευστικής συσκευής, που θα χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Ο πατέρας του παιδιού είχε ενεργοποιήσει τη συσκευή πριν πάνε για ύπνο, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια διακοπή ρεύματος ανάγκασε να τη συσκευή να σβήσει, με αποτέλεσμα το θάνατο του βρέφους.

Το παιδί ήταν το “πρώτο θύμα από την πρόσφατη διακοπή ρεύματος στη Γάζα“, όπως δήλωσε ο Αbu Salmiya, προειδοποιώντας ότι o τομέας της υγείας, στην Γάζα βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο.  

Οι πρόσφατες ελλείψεις καυσίμων είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή στη Λωρίδα της Γάζας, με τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν  καθημερινά διακοπές ρεύματος έως και 18 ώρες την ημέρα.

http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=470680

 

alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο