Άλλη μια Παλαιστίνια κρατούμενη έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο αυτό,  ενάντια στην αυθαίρετη φυλάκιση της από το Ισραήλ, χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η Αmani Khandakji κρατείται χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στο πλαίσιο ενός ισραηλινού συστήματος που ονομάζεται “διοικητική κράτηση στις φυλακές Askalan από τις 20 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με το Addameer, Σύλλογο για την Υποστήριξη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η Khandakj ξεκίνησε απεργία πείνας την πρώτη ημέρα της σύλληψής της, ακολουθώντας την Hana Shalabi, η οποία έχει αρνηθεί  να φάει από τα μέσα Φεβρουαρίου.


Επί του παρόντος, 26 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αυθαίρετη κράτηση τους από το Ισραήλ, χωρίς την απαγγελία κατηγοριών. Η διοικητική κράτηση επιτρέπει ο ισραηλινός στρατός να θέτει  υπό κράτηση ανθρώπους επ ‘αόριστον χωρίς απαγγελία κατηγοριών  ή χωρίς να τους επιτρέπεται να δικαστούν.

Ακτιβιστές λένε πως η Shalabi είναι σε σοβαρό κίνδυνο και ότι έχει χάσει 14 κιλά, έχει χάσει μυικό ιστό και βρίσκεται σε βασανιστικό πόνο.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν πραγματοποιήσει πολλές διαδηλώσεις για την υποστήριξη της Shalabi απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή της. Ο Richard Falk, ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα, έχει επίσης ζητήσει από το Τελ Αβίβ να απελευθερώσει την Shalabi.

Η Shalabi ήταν ανάμεσα στους 1.000 περίπου  Παλαιστίνιους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι τον Οκτώβριο του 2011 σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη Gilad Shalit, η Shalabi όμως  συνελήφθη εκ νέου αργότερα και στάλθηκε πίσω στη φυλακή.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία και ομάδες υπεράσπισης κρατουμένων, σήμερα υπάρχουν πάνω από 6000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, σε ισραηλινές φυλακές, πολλοί από τους οποίους  συνελήφθησαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες ή να περάσουν από δίκηΑνεξάρτητες πηγές, αναφέρουν πως ο αριθμός των κρατουμένων φτάνει μέχρι και τους  11.000.

http://vik-vittoriothewinner.blogspot.it/2012/03/news-25-march-2012.html

alt

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments