Ένας νέος στη Γάζα σκοτώθηκε, ενώ πάνω από 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη Δυτική Όχθη. Η βία στις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και Παλαιστίνιων διαδηλωτών σηματοδότησε τις διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γης.
Ο Υπουργός Υγείας της Γάζας έχει επιβεβαιώσει ότι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στο πέρασμα Ερέζ, στο βόρειο άκρο της Λωρίδας της Γάζας. Όπως αναφέρει η Paula Slier  ανταποκρίτρια του RT το σώμα του μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο Αλ Σίφα. 

Ο Ερυθρός Ημισελήνος ανακοίνωσε πως πάνω από 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στο σημείο ελέγχου Qalandia στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων 85 με σφαίρες από καουτσούκ. Ο Παλαιστίνιος νομοθέτης Mustafa Barghouti μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο στην Qalandia. Ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται στην περιοχή, καθώς οι νέοι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να ρίχνουν πέτρες στους Ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των  Παλαιστινίων συνεχίζεται σε διάφορα σημεία ελέγχου, με περιστασιακές ριπές δακρυγόνων εναντίον των  διαδηλωτών. Για να διαλύσουν τα πλήθη, οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν, επίσης, κανόνια νερού και σφαίρες από καουτσούκ.
Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν, ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν και  πραγματικά πυρά. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών, λένε οι γιατροί στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσουν περαιτέρω άλλα είδη μη θανατηφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων μια συσκευής που ψεκάζει  δυσώδη υγρό, και  μηχανήματα που εκπέμπουν ήχο υψηλής συχνότητας.
Το Ισραήλ έχει μέχρι τώρα επεκτείνει τα μέτρα ασφαλείας μπροστά από τους διαδηλωτές της Παρασκευής, αυξάνοντας το προσωπικό ασφαλείας κατά 1.000 άτομα για τη φύλαξη των Ιεροσολύμων και των γειτονικών περιοχών. Η αστυνομία συνέλαβε 14 με 34 διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με διαφορετικές μαρτυρίες.
Εν τω μεταξύ, περίπου 20.000 διαδηλωτές φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Ιορδανίας. Διαδηλωτές, επίσης, έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των ισραηλο-λιβανικών συνόρων, καθώς ο λιβανικός στρατός απάντησε με έντονη ενίσχυση της ασφάλειας. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων μέχρι στιγμής.

http://rt.com/news/gaza-youngster-killed-clashes-injured-850/

alt

alt

altaltaltaltaltaltalt

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments