Μπαχρέιν: Οι διαδηλωτές υπόσχονται να συνεχίσουν να αντιστέκονται (βίντεο)

Το μήνυμα αυτό, που έστειλε στο twitter την Πέμπτη 29 Μαρτίου,ο ακτιβιστής Zainab al-Khawaja  συνοψίζει τέλεια την κατάσταση στο Μπαχρέιν.   Εκατοντάδες διαδηλωτές οργάνωσαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα την Πέμπτη το βράδυ για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο καθεστώς Khalifa.

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους πολλών χωριών, όπως το Al Hajar, Jabalat Habshi, Duraz, Barbar χωριό, Mahza χωριό Sitra, Tubli Αλ Musala, Jidhafs, Bani jamra και πολλά άλλα. 

Πολλοί διαδηλωτές   κρατούσαν φωτογραφίες του Abdulhad al-Khawaja, ενός ακτιβιστή  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι σε απεργία πείνας για πάνω από 50 ημέρες.

Άλλοι διαμαρτύρονταν για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και κατά της  κατοχής από την Σαουδική Αραβία. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, δυνάμεις από την Σαουδική Αραβία έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα για να καταστείλουν τις φιλοδημοκρατικές διαδηλώσεις. Τις τελευταίες μέρες οι διαδηλωτές υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και να μην τα παρατήσουν.

Σε πολλά χωριά, καθώς οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά, διασκορπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με δακρυγόνα. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ  νεολαίας και αστυνομίας. Αξιωματικοί έριχναν βόμβες μολότοφ σε διαδηλωτές και οι διαδηλωτές ανταπέδιδαν με πέτρες.

Οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα βίαιες σε Bani jamra και Duraz.

Μηνύματα από το Twitter:

@angryarabiya Banijamra and Duraz, ur bravery tonight is epic. It shud be recorded in the history of the revolution #bahrain

(Banijamra και Duraz, η γενναιότητά σας απόψε είναι επική. Θα ‘πρεπε να καταγραφεί στην Ιστορία της επανάστασης)

@angryarabiya Infront of me now riot police stopped shooting at protesters, turned arnd and shot at costa #bahrain

(Μπροστά μου αυτή τη στιγμή αστυνομικός πυροβολάει διαδηλωτές)

 

ΒΙΝΤΕΟ:


[video:

100×100]

 

[video:

100×100]

Φωτογραφία @ Bazzaz32


blottr

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο