Τρία παιδιά σκοτώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το σπίτι έπιασε φωτιά, από τα κεριά που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια των διακοπών ρεύματος στη Γάζα, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της πολιτικής άμυνας.
 Ο εκπρόσωπος  των υπηρεσιών έκτακτης  ανάγκης Adham Abu Salmiya  αναγνώρισε τα θύματα, τα οποία είναι ο  Sabri Raed Bashir και oi αδελφές του, Nadin και Farah. Η μητέρα τους υπέστη επίσης σοβαρά εγκαύματα.


Aπό τότε που η Αίγυπτος ζήτησε μια εναλλακτική διαδρομή για την προμήθεια καυσίμων για το υπόγειο δίκτυο σηράγγων στα μέσα Φεβρουαρίου, η Γάζα αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος που διαρκούν μέχρι και  18 ώρες κάθε μέρα. Η μόνη μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Γάζα κλείνει κατ ‘επανάληψη,  λόγω έλλειψης καυσίμων.

Αξιωματούχοι στη Γάζα και τη Ραμάλα, την βάση της Παλαιστινιακής Αρχής, δηλώνουν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την μεταφορά καυσίμων μέσω της Ράφα, ώστε να επιλυθεί η κρίση.

Η διεθνής ομάδα βοήθειας Oxfam, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 85 πυρκαγιές ξέσπασαν στη Γάζα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο λόγω των  προβλημάτων ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από εκρήξεις σε γεννήτριες, ηλεκτρικά σφάλματα, διακοπές στην παροχή ρεύματος, καμένους μετασχηματιστές, ελαττωματικά ηλεκτρικά καλώδια και από τα κεριά που χρησιμοποιούνται για φως στα σπίτια. Και προσθέτουν ότι οι 51 από τις πυρκαγιές σχετίζονται άμεσα με τις απότομες διακοπές ρεύματος. 

http://paper.li/WorldisWatching/1301746593#!politics

 

 

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments