Ούτε λίγο ούτε πολύ η σύνοδος στέλνει το μήνυμα στον Ασάντ ότι πρέπει να υπακούσει στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων παρουσιάζοντας του σαν μονόδρομο την αποδοχή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

alt

Η διακήρυξη λοιπόν αναγνωρίζει ως νόμιμους εκπροσώπους του Συριακού λαού το εθνικό συμβούλιο της Συρίας και σχεδιάζει τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών και την δημιουργία ενός συμβουλίου που αποφασίζει για τις κυρώσεις ενάντια στη Συρία.Στη σύνοδο πραγματοποιήθηκε και μια ιδιαίτερη συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Και οι δυο δήλωσαν ότι εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια για τον Ασάντ και αν δεν θα υπακούσει στην υλοποίηση των επιδιώξεων τους θα δημιουργηθούν δραματικές συνέπειες σε βάρος του.
Σε σύγκριση με τις άλλες παρόμοιες συνόδους τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα τσιράκια τους φαίνεται ότι κάνανε ένα ακόμα βήμα μπροστά με την απόφαση ότι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Συριακού λαού είναι το εθνικό συμβούλιο της Συρίας. Εκτιμάτε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα από την μια μεριά θα εντείνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στην Συρία αλλά και θα εξοπλίσουν παράλληλα τις ένοπλες δυνάμεις που συγκρούονται με το Συριακό καθεστώς.


Διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδοalt

Στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις ενάντια στην σύνοδο. Στην Κωνσταντινούπολη η συμμαχία δημοκρατικού συνεδρίου των λαών που αποτελείται από πολλές αριστερές δυνάμεις, δημοκρατικούς φορείς, συνδικάτα, διανοούμενοι κ.ά. πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση.

Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα όπως «Οι φίλοι της Συρίας, είναι εχθροί των λαών» «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», «Ερντογάν συνεργάτης των δολοφόνων» κ.α., διαδήλωσαν με κατεύθυνση το ξενοδοχείο που πραγματοποιούνταν η σύνοδος. Οι χιλιάδες αστυνομικοί εμπόδισαν την πορεία.

Εκ μέρους των διαδηλωτών διαβάστηκε ένα κοινό ψήφισμα που τόνισε η Συρία δεν είναι εσωτερικό πρόβλημα μας αλλά είναι γείτονας μας. Οι λαοί αποφασίζουν για το μέλλον τους και δεν θα δεχτούν εξωτερική επέμβαση. Στην ίδια διαδήλωση πήρε μέρος και η πρωτοβουλία ενάντια στην πυρηνική ασπίδα. 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments