Μια «ανθρωπιστική κρίση» εκτυλίσσεται σε μια φτωχή ελληνική πόλη, όπου η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης έχει αφήσει χιλιάδες να προμηθεύονται τροφή από μια διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση, της οποίας στόχος ήταν περισσότερο  να βοηθήσει πρόσφυγες και να παρέχει βοήθεια σε χώρες που υποφέρουν από λιμό ή καταστροφές. 
Οι οικογένειες σε μια ακμάζουσα ναυπηγική βιομηχανία, στο λιμάνι της πόλης του Περάματος κοντά στην Αθήνα, έχουν δει τις ζωές του να ανατρέπονται με τα χρόνια καθώς οι αγοραστές και οι βιομήχανοι την έχουν εγκαταλείψει για φθηνότερες επιλογές έξω από την Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση της χώρας είναι το πιο πρόσφατο χτύπημα – ωθώντας την ανεργία στην περιοχή στο 60 τοις εκατό, τριπλάσιο σε σχέση με το εθνικό μέσο όρο.

Χωρίς ασφάλιση υγείας ή χρήματα, πολλοί  από τους 25.000 κατοίκους της πόλης έχουν αρχίσει να συρρέουν σε δωρεάν κλινική που έχει συσταθεί από τους Γιατρούς του Κόσμου αναζητώντας ιατρική φροντίδα και, πρόσφατα, βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα και το ψωμί.

Η κλινική συστάθηκε πριν από δύο χρόνια για να φροντίσει τους φτωχούς μετανάστες. Αντ ‘αυτού, διαπιστώνει τώρα ότι το 80 τοις εκατό των ασθενών του είναι Έλληνες οι οποίοι, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα. Οι γιατροί λένε πως πολλοί από αυτούς δεν έχουν χρήματα ακόμη και για εισιτήριο του λεωφορείου προς το τοπικό νοσοκομείο.

http://www.reuters.com/article/2012/03/30/us-greece-poverty-idUSBRE82T11S20120330

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments