Αντιφασιστική Πορεία : Νίκαια – Κορυδαλλός

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο καταστρέφονται λόγω της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού, το δηλητήριο του εθνικισμού συνεχίζει να κρατάει όλους εμάς που πληρώνουμε την κρίση διασπασμένους. Στην Ελλάδα, το κράτος και η ντόπια οικονομική ελίτ συνεργάζεται με τους υπερεθνικούς μηχανισμούς οικονομικής & πολιτικής κυριαρχίας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) για να βγεί με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την κρίση: κι αν τα κέρδη των οικονομικών ελίτ δε γνωρίζουν σύνορα και πατρίδες, το αντίστοιχο εργατικό δυναμικό κάθε χώρας πρέπει να περιχαρακώνεται μέσα σε εθνικές αυταπάτες για να ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Ο εθνικισμός καλλιεργείται διαχρονικά από το κράτος γιατί αποτελεί τον βασικό πυλώνα της κυριαρχίας του πάνω στη ζωή μας. Είναι το σημείο που κρατάει ενωμένους αφεντικά και δούλους: και είναι προφανές ποιόν συμφέρει περισσότερο. Είναι η ιδέα ότι όλοι έχουμε τα ίδια συμφέροντα ως Έλληνες, ότι όλοι είμαστε ένα: ο μαθητής με τον καθηγητή, ο μπάτσος με τον διαδηλωτή, ο ρουφιάνος με τον “εντάξει”, ο υπουργός με τον μεροκαματιάρη, το αφεντικό και ο εργαζόμενος.

Η συνειδητοποίηση του ρόλου των φασιστών δεν είναι ένα ιστορικό στοίχημα. Πάει μαζί με τη συνειδητοποίηση της θέσης μας σε αυτή την κοινωνία. Όσο υπάρχει καπιταλισμός, η κοινωνία είναι χωρισμένη σε αυτούς που έχουν τα πάντα, και σε εκείνους που δεν έχουν σχεδόν τίποτα: η κοινωνία είναι διαχωρισμένη σε τάξεις. Αυτό είναι που δημιουργεί τις κρίσεις, τη φτώχεια και την ανεργία, τους διακρατικούς πολέμους και την ισοπέδωση ολόκληρων κοινωνιών.

Το πρωί του Σαββάτου 31/3έγινε μαζικό μοίρασμα κειμένου και αφισοκόλληση σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Κορυδαλλού και της Νίκαιας σχετικά με την αντιφασιστική πορεία που καλείται το Σάββατο 7/4 στις 12.00 το μεσημέρι, στις ίδιες περιοχές. Η παρέμβαση αποτελουσε συνέχεια [2] της συντονισμένης κίνησης 10 αυτοοργανωμένων, ακηδεμόνευτων και αγωνιστικών εγχειρημάτων και συλλογικοτήτων από τις περιοχές της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά ενάντια στη συστημική προώθηση του κοινωνικού εκφασισμού εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ενάντια σε κράτος, αφεντικά, φασίστες.

Πορεία Σάββατο 7 Απρίλη στις 12μμ

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο