Xτύπημα των Anonymous στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών της Αγγλίας

H διαβόητη ομάδα Αnonymous χάκαρε  την ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του Twitter, λέγοντας ότι ο λόγος ήταν οι προτάσεις για  ” τα δρακόντεια μέτρα επιτήρησης.”

Το Υπουργείο Εσωτερικών, του οποίου η ιστοσελίδα επανήλθε γύρω στα μεσάνυχτα, επιβεβαίωσε την επίθεση.

“Έχουμε γνώση από κάποιες αναφορές πως η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών μπορεί να αποτελέσει  αντικείμενο μιας οnline διαμαρτυρίας.  Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα  και θα παρακολουθείται στενά η κατάσταση “,  ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η ομάδα  των Anonymous ισχυρίζεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και μια επίθεση προς τις ιστοσελίδες του βρετανού πρωθυπουργού και του Βρετανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης  “για τη συνεχή προσπάθεια να καταρριφθούν βασικές ελευθερίες των πολιτών.” Ωστόσο, οι δύο ιστοσελίδες φαίνεται να λειτουργούν κανονικά ως αυτή τη στιγμή.

Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ασκούν πιέσεις για την θεσμοθέτηση ενός νόμου που θα επιτρέπει στην αστυνομία να παρακολουθεί τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται, το Facebook και το Twitter, ακόμα και τις διαδικτυακές τους συνομιλίες. Περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας μόνο, είναι το πρωτοφανές πόσο, που  οι Βρετανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν για να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα, ώστε να κατασκοπεύονται νόμιμα.

Το νομοσχέδιο στοχεύει στον εντοπισμό πιθανών τρομοκρατών και εγκληματιών στο όνομα της προστασίας των βρετανών πολιτών. Ωστόσο, σύμφωνα με το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών, έναν ανεξάρτητο φορέα υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του δημόσιου συμφέροντος, το νομοσχέδιο, αφού τεθεί σε ισχύ, μπορεί να οδηγήσει στο να κατηγορηθούν εσφαλμένα αθώοι ως εγκληματίες ή ακόμα χειρότερα, ως τρομοκράτες. 

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο στην Ομιλία της Βασίλισσας και λέγεται ότι έχει συνταχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την υπηρεσία ασφαλείας MI5, τις μυστικές υπηρεσίες και τους επικεφαλής των Κυβερνητικών Επικοινωνιών (GCHQ) – τον φορέα δηλαδή, που είναι αρμόδιος για την λήψη πληροφοριών και τη διασφάλιση της ενημέρωσης για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και των ενόπλων δυνάμεων.

Οι Anonymous ανέφεραν επίσης στο twitter ότι ξεκίνησαν τη δράση τους αυτή και για την υποστήριξη των Gary McKinnon, Richard O’Dwyer, (κατηγορούνται πως χάκαραν την ιστοσελίδα του Πενταγώνου) οι οποίοι αντιμετωπίζουν την πιθανότητα έκδοσής τους από το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Δεν θα πρέπει να παραδώσουμε πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου σε ξένες χώρες, χωρίς αποδείξεις. Σε περίπτωση που μια παράβαση συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκεί θα πρέπει να γίνει και η δίκη”, αναφέρει ένα σχόλιο στο twitter το οποίο  ισχυρίζονται ότι ανήκει στους Αnonymous.

Η ομάδα των Anonymous συνδέεται πλέον όλο και περισσότερο με το διεθνές “hacktivism” και τις υψηλής σημασίας κυβερνοεπιθέσεις. Οι Αnonymous έχoυν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε δεκάδες οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, της CIA, του FBI, καθώς και σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης της Κίνας και άλλων.

http://truththeory.com/2012/04/08/anonymous-takes-down-uk-home-office-website/

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο