Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε 40 ακτιβιστές της αποστολής Καλώς ήλθατε στην Παλαιστίνη το 2012″ στο αεροδρόμιο Ben Gurion στο ΤελΑβίβ.
Την Κυριακή, 33 Γάλλοι υπήκοοιδύο Ισπανοίδύο Ιταλοίένας Ελβετός, ένας Καναδός και ένας Πορτογάλος συνελήφθησαν από την ισραηλινή αστυνομία.

Το Ισραήλ παρέταξε  εκατοντάδες αστυνομικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο για να εμποδίσει τους ακτιβιστές να προχωρήσουν και να μπουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Εν τω μεταξύ, μετά από έντονες πιέσεις του Ισραήλ, μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έκαναν μαζικές ακυρώσεις εισιτηρίων, για τους επιβάτες που θα συμμετείχαν στην αποστολή “καλώς ήλθατε στην Παλαιστίνη”. 

Εξοργισμένοι ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στα αεροδρόμια σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την Κυριακή, μετά την απαγόρευση να επιβιβαστούν στις πτήσεις παρά το γεγονός ότι είχαν εισιτήρια. 
Οι διοργανωτές του flytilla”στην Παλαιστίνη και της αποστολής Καλώς ήλθατε στην Παλαιστίνη 2012″, είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση των ακτιβιστών στο αεροδρόμιο Ben Gurion την ΚυριακήΟι ακτιβιστές σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Δυτική Όχθη, στην  πόλη της Βηθλεέμ και σε άλλες παλαιστινιακές πόλεις στην επικράτεια και να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους.
Αυτή δεν είναι η πρώτη αεροπορική φλοτίλλα που προγραμματίζει ταξίδι προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. 
Τον Ιούλιο του 2011, οι ισραηλινές αρχές κατέβαλαν έντονες προσπάθειες να διακόψουν  την πρώτη flytilla και συνέλαβαν έναν αριθμό ακτιβιστώνΑρκετές ευρωπαϊκές χώρες απαγόρευσαν επίσης, σε ακτιβιστές να επιβιβαστούν στις πτήσεις του, αφού το καθεστώς του Τελ Αβίβ τους είχε ήδη βάλει στην μαύρη λίστα του. 
http://airflotilla2.wordpress.com/2012/04/15/israel-arrests-40-pro-palestine-activists-at-ben-gurion-airport-airflotilla2/Aκολουθούν φωτογραφίες από τις συλλήψεις των ακτιβιστών στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.altaltaltaltaltalt

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments