Η δολοφονία Παλαιστίνιου, μέρος στρατιωτικής άσκησης ισραηλινών κατασκόπων.

Στις αρχές αυτού του μήνα, δημοσιεύτηκε η είδηση για τους πυροβολισμούς που έριξαν στις 27 Μαρτίου μυστικοί πράκτορες του Ισραήλ, ενάντια τριών αδελφών στο χωριό Rammoun στη Δυτική Όχθη. Μια πράξη που ξεκάθαρα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου ως προς το νόμο σχετικά με την εξαπάτηση και τον δόλο. 

Την περασμένη Τετάρτη στις 18 Απριλίου, υπήρξε επίσημη δήλωση, ότι οι μυστικοί πράκτορες, διεξήγαγαν όντως μια στρατιωτική άσκηση και ότι ο στρατιώτης που ευθύνεται για την δολοφονία του Rashad Shawakha, ετών 28, έχει αποπεμφθεί από το στρατό.

Όπως όμως επισημαίνει ο Yossi Gurvitz, “Οι αξιωματικοί που σχεδίασαν την άσκηση … θα παραμείνουν στις θέσεις τους.”

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιχείρηση, φαίνεται να υπερβαίνει σε διαταγές και οργάνωση την αρμοδιότητα των διοικητών. Τις στρατιωτικές αυτές ασκήσεις τις διεξήγαγε η Μονάδα 

Duvdevan, ένα τμήμα του ισραηλινού στρατού, που χαρακτηρίζεται κυρίως από το γεγονός ότι προσποιούνται τους Παλαιστίνιους και διεξάγουν μυστικές επιχειρήσεις και ασκήσεις. 

Φαίνεται ότι η εκπαιδευτική άσκηση στις 27 Μαρτίου, η οποία ενσωμάτωσε μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο και συστηματική εκπαίδευση των ελίτ αυτής της ομάδας.

Η Μονάδα Dudevan: ειδικοί στην εξαπάτηση.

Η μονάδα Duvdevan είναι γνωστή για την αποστολή, σε χωριά της Δυτικής Όχθης, μυστικών πρακτόρων, μεταμφιεσμένων σε Παλαιστίνιους. 

Η μονάδα θεωρείται μία από τις πιο εκλεκτές του ισραηλινού στρατού, και τα μέλη της υποβάλλονται σε μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Κυρίως 

αναζητά στρατιώτες που μιλούν αραβικά και μοιάζουν με παλαιστίνιους.

“Αυτές οι μονάδες υποβάλλονται σε ειδική εκπαίδευση και δεν ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες για το πότε να προχωρήσουν σε πυροβολισμούς, όπως οι τακτικές δυνάμεις. 

Τα μέλη τους λαμβάνουν στρατιωτική και ψυχολογική εκπαίδευση, έτσι ώστε η δολοφονία να είναι γι’αυτούς μια συνηθισμένη και εύκολη διαδικασία. ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ Σάλεχ Αμπντέλ Τζαουάντ, ένας καθηγητής ιστορίας και πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Birzeit,  σε ένα άρθρο που έγραψε το 2000.

Η μονάδα έχει διεξαγάγει πολυάριθμες δολοφονίες.  Ανάμεσά τους ήταν η περίφημη εξόντωση της σημαντικότατης ομάδας των Μαύρων Πανθήρων κατά τη διάρκεια της πρώτης Ιντιφάντα. 

Στρατιώτες από την μονάδα Duvdevan ντυμένοι ως αγρότισσες, εισέβαλαν στην  Παλιά Πόλη στη Ναμπλού, όπου εκτέλεσαν τους ηγέτες της ομάδας, μια παραστρατιωτική πτέρυγα της Φατάχ που είχε αναλάβει να τιμωρεί  εκείνους που συνεργάστηκαν με το Ισραήλ.

Ο Τζαουάντ γράφει ότι ένα από τα τελικά στάδια της εκπαίδευσης των στρατιωτών της μονάδας Duvdevan αφορά “την τέχνη της μεταμφίεσης, της προσποίησης και της εξαπάτησης.” Κατά το στάδιο αυτό, επαγγελματίες ηθοποιοί και καθηγητές υποκριτικής καλούνται να διδάξουν τους στρατιώτες πώς να παρουσιάσουν αποτελεσματικά τους εαυτούς τους, ως Άραβες ζητιάνους

, εργάτες, χωρικούς, Βεδουίνους, κλπ.

“Αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, οφείλουν είτε ατομικά είτε σε ομάδα, να πειραματιστούν με αυτά που έχουν μάθει στον πραγματικό κόσμο. 

Τους στέλνουν άοπλους, σε διαφορετικές περιοχές στο Ισραήλ ή στην Ιερουσαλήμ για να έρθουν σε επαφή με άραβες ή ισραηλινούς πολίτες, ώστε να δοκιμάσουν την δεξιότητά τους στην προσποίηση και την μεταμφίεση.”

Έτσι, φαίνεται, πως αφού οι στρατιώτες μετατραπούν σε δεξιοτέχνες δολοφόνους και ψεύτες, στέλνονται στον «πραγματικό κόσμο», δηλαδή σε παλαιστινιακά χωριά, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Εκτός όμως από την εκπαίδευση κάτω από “πραγματικές συνθήκες” εκπαιδεύονται και με πραγματικά πυρά, καθώς φαίνεται.

Εξαπάτηση/δόλος.

Όπως τονίζει σε μια έκθεσή της η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλ-Χακ, η μεταμφίεση στρατιωτικών πρακτόρων με πολιτικά ρούχα, ανέρχεται στην δολιότητα και την εξαπάτηση, γεγονός που θεωρείται, ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα του διεθνούς δικαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στρατιώτες διέπραξαν το έγκλημα της εξαπάτησης, δύο φορές εκείνο το βράδυ. 

Πρώτον, με την είσοδο τους στο χωριό με πολιτικά ρούχα, και στη συνέχεια όταν τα αδέλφια Shawakha τους συνάντησαν και είπαν ψέμματα για να συγκαλύψουν την ταυτότητά τους.

“Όταν τα αδέλφια ήρθαν αντιμέτωπα με τους στρατιώτες, θα μπορούσαν να έχουν απλώς πει εκείνοι ότι, είμαστε στρατιώτες και κάνουμε μια εκπαίδευση, αλλά συνέχισαν να αποκρύπτουν το ποιοι ήταν,” όπως αναφέρει ένας εκπρόσωπος από την οργάνωση Αλ Χακ.

Οι μεταμφιεσμένοι στρατιώτες είπαν στα τρία αδέλφια, ότι μόλις είχαν αγοράσει γη στο χωριό.

http://electronicintifada.net/blogs/charlotte-silver/israeli-undercover-units-murder-palestinian-civilian-was-part-training?utm_source=EI+readers&utm_campaign=c7411d56ca-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο