Το Ισραήλ εκδικείται τους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας με μεταφορά σε άλλες φυλακές και απομόνωση.

Το διεθνές ίδρυμα αλληλεγγύης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε ότι η Ισραηλινή Διοίκηση των φυλακών, μετέφερε περίπου 140 Παλαιστίνιους κρατουμένους απεργούς από την φυλακή Majeddo σε άγνωστη τοποθεσία. Οι περισσότεροι από τους κρατουμένους είναι μέλη της Χαμάς και του αριστερού Λαϊκού  Μετώπου για την Απελευθέρωση της 

Παλαιστίνης (PFLP).

Ο Ahmad Al-Beetawi, ερευνητής τους Ιδρύματος, ανέφερε ότι οι κρατούμενοι πιθανόν να έχουν μεταφερθεί στη φυλακή Galboa, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι ο νομοθέτης,  Ahmad Al-Hajj, ο πολιτικός ηγέτης, Rafat Naseef, και o εκπρόσωπος των κρατουμένων της Χαμάς, Mohammad Al 

-Aref, ήταν μεταξύ των κρατουμένων που μεταφέρθηκαν από το Majeddo.

Ο Al-Beetawi πρόσθεσε ότι στους κρατούμενους δεν επιτράπηκε να πάρουν μαζί τους τα ρούχα και τα υπάρχοντά τους.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως, η κίνηση αυτή είναι πολύ επικίνδυνη, δεδομένου ότι αποσκοπεί στο να απομακρύνει του κρατούμενους από τις μεταξύ τους επαφές και να τους απομονώσει από τον υπόλοιπο κόσμο, προσθέτοντας ότι η διοίκηση της φυλακής, απαγόρευσε την είσοδο στις φυλακές σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια ειδήσεων.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους στο Majeddo βρίσκονται σε απεργία πείνας, συμπεριλαμβανομένου του Dr Mohammad Ghazal λέκτορα στο An-Najah Πανεπιστήμιο στη Ναμπλούς, που πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση, και του δημοσιογράφου Nawwaf Αl-Amer, ο οποίος έχει διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο Αl-Beetawi είπε ότι o κρατούμενος Daoud Rawajba έχασε τις αισθήσεις του πριν από λίγες ημέρες, και απαιτεί επείγουσα ειδική ιατρική φροντίδα.

Όλοι οι κρατούμενοι της ισλαμικής Τζιχάντ  δήλωσαν  την Τρίτη, ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία πείνας, ενώ άλλοι 150 κρατούμενοι μέλη της Χαμάς στη φυλακή Ofer θα προχωρήσουν και εκείνοι σε απεργία πείνας τις επόμενες μέρες.

Δεκάδες κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας πριν από οκτώ ημέρες περίπου, απαιτώντας να μπει τέλος σε όλες τις ισραηλινές παραβιάσεις, αλλά και την άμεση ακύρωση του λεγόμενου νόμου Σαλίτ, ο οποίος απαγορεύει στις οικογένειες των κρατουμένων από την Λωρίδα της Γάζας, να επισκεφτούν τους γιους τους που βρίσκονται στις φυλακές. 

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων απεργών πείνας, που είναι πολιτικοί κρατούμενοι από το Ισραήλ σε διάφορες φυλακές, σε στρατόπεδα κράτησης αλλά και σε εγκαταστάσεις όπου γίνονται ανακρίσεις σε όλη τη χώρα, υπολογίζεται πως θα φτάσει τους 3000, καθώς πάρα πολλοί κρατούμενοι προτίθενται να συμμετάσχουν στην απεργία, απαιτώντας τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα τους.

http://vik-vittoriothewinner.blogspot.it/2012/04/news-from-palestine-24-april-2012.html

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments