Η Ισραηλινή κατοχή τιμωρεί κρατούμενους επειδή κάνουν απεργία πείνας

Posted on by intifadagr

alt

Αναπαράσταση επίθεσης σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

 
 

ΓΑΖΑ, (PIC) – Η επιτροπή Παλαιστινίων Κρατουμένων του PFLP  ανέφερε ότι  στις φυλακές της Megiddo τιμωρήθηκαν κρατούμενοι επειδή κάνουν απεργία πείνας.

Η επιτροπή ανέφερε σε δήλωση της την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις κατοχής ξεκίνησαν βίαιη επίθεση εναντίον των κρατουμένων  για να σπάσουν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τη μάχη  για τα δικαιώματα τους και ότι κάποιοι σύντροφοί τους, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών Hasan Fatafta, Thabet Nassar και Fada’  Zughaibi, δέχθηκαν επίθεση   στη φυλακή Megiddo.
 
Η επιτροπή πρόσθεσε ότι   στη συνέχεια oι κρατούμενοι οδηγήθηκαν σε άγνωστο προορισμό και απειλήθηκαν ότι θα υποστούν περισσότερες επιθέσεις μέχρι να σταματήσουν την απεργία πείνας.
 
Υψηλό ηθικό
 
Το Παλαιστινιακό Κέντρο για την υπεράσπιση των κρατουμένων είπε νωρίτερα ότι όλοι οι αιχμάλωτοι στις φυλακές κατοχής έχουν πολύ υψηλό ηθικό, προσθέτοντας ότι οι κρατούμενοι εξέφρασαν, μέσα από σύντομα μηνύματα που απέστειλαν, ότι ήταν σταθεροί και αποφασισμένοι για να αντιμετωπίσουν την Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών (IPS) η οποία προσπαθεί να σπάσει την απεργία με κάθε δυνατό τρόπο.
 
Το κέντρο ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη ότι το IPS προσπάθησε να διαπραγματευθεί με τους ηγέτες του κινήματος των αιχμαλώτων  αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν καθώς οι αιχμάλωτοι είπαν στο IPS ότι υπάρχει απεργιακή επιτροπή με την οποία μπορούν να διαπραγματευτούν.
 
Αναφερόμενο στους φυλακισμένους, το κέντρο είπε ότι αγωνίζονται (μέσω της απεργίας πείνας)  για το δίκαιο σκοπό της επίτευξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, τονίζοντας ότι η απεργία πείνας ήταν η μόνη επιλογή τους για την επίτευξη δίκαιων αιτημάτων τους τα οποία έχουν την εγγύηση του διεθνούς δικαίου.
 
Οι κρατούμενοι δήλωσαν ότι ορισμένοι απομονωμένοι κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί σε κελιά  εξοπλισμένα με 4 κάμερες CCTV για να παρακολουθούνται όλο το εικοσιτετράωρο. Η διοίκηση των φυλακών έχει επίσης καταφύγει σε άρνηση ρουχισμού των αιχμαλώτων   ως μέσο τιμωρίας για την διαμαρτυρία τους.  Επιπλέον, απαγορεύουν στους κρατουμένους να χρησιμοποιούν  ηλεκτρικές συσκευές και  αλάτι   σε μια απελπισμένη προσπάθεια   να σπάσουν τη βούληση τους.  Οι κρατούμενοι είπαν επίσης ότι η Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών (IPS) δεν παρέχει ιατρική περίθαλψη στους αιχμαλώτους έτσι ώστε να αυξήσει την πίεση πάνω τους.
 
Οι αιχμάλωτοι είπαν ότι αναμένουν ευρεία υποστήριξη στον αγώνα τους για δικαιοσύνη από τον Παλαιστινιακό λαό και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και κάλεσαν τα μέσα ενημέρωσης να εντείνουν την κάλυψη της επ΄αόριστον απεργίας πείνας για να πιέσουν την κατοχή   να ακούσει τα δίκαια αιτήματα τους.
 
Περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι στις φυλακές κατοχής ξεκίνησαν μια ανοικτή απεργία πείνας   στις 17 Απριλίου για να απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής της απομόνωσης (ορισμένοι κρατούμενοι έχουν στην απομόνωση για σχεδόν 10 χρόνια), τις επισκέψεις και το δικαίωμα στην εκπαίδευση καθώς  και το  τέλος της διοικητικής κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο