Άλλη μια νίκη του πολιτιστικού μποϋκοτάζ. Το Ιρλανδικό συγκρότημα Dervish ακυρώνει τις συναυλίες του στο Ισραήλ.

Η Ιρλανδική μπάντα Ντερβίς ανακοίνωσε σήμερα, ότι ακυρώνει μια σειρά από συναυλίες, που είχαν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούνιο στο Ισραήλ,  συναυλιών μουσικής της Ιρλανδίας στο Ισραήλ αυτό τον Ιούνιο. 

Η μπάντα δήλωσε σε ανακοίνωσή της στο Facebook ότι :«εκείνη την εποχή που είχαμε συμφωνήσει να δοθούν αυτές οι  παραστάσεις δεν γνωρίζαμε πως υπήρχε ένα κίνημα όπως το πολιτιστικό μποϊκοτάζ για την περιοχή”, 

προσθέτοντας, ” Η απόφασή μας να ακυρώσουμε τις συναυλίες αντικατοπτρίζει την επιθυμία μας,  να μην εγκρίνουμε, ούτε να επικρίνουμε τις πολιτικές απόψεις του καθενός ως προς την παρούσα κατάσταση. “

Ο συνθέτης και συγγραφέας Raymond Deane, χαιρέτησε την απόφαση αυτή, λέγοντας, “σας συγχαίρω για αυτή τη θαρραλέα και ηθικά σωστή απόφαση. Θ

α υποστείτε τώρα τεράστια δυσφήμιση από τους Σιωνιστές και τους οπαδούς τους – θα πρέπει να δείτε το γεγονός αυτό, ως απόδειξη, ότι έχετε πάρει τη σωστή απόφαση, γιατί θα σας αποκαλυφθεί έτσι ή η κακία και η λασπολογία των συνηγόρων του Ισραήλ “.

Ο Deane έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιρλανδική εκστρατεία για το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ και έχει υπογράψει μια δέσμευση από τον Αύγουστο του 2010, μαζί με 150 άλλους Ιρλανδούς καλλιτέχνες, να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ. 

Από την έναρξη της γραπτής αυτής δέσμευσης, ο αριθμός των υπογραφόντων έχει ξεπεράσει τους 200.

Ο Deane είχε γράψει στην Ιρλανδική μπάντα Dervish, εκπροσωπώντας την Ιρλανδική Επιτροπή Αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, λέγοντας τους τα εξής : 

“Εάν ακυρώσετε το ταξίδι σας στο Ισραήλ,  διαφυλάσσοντας παρεμπιπτόντως με τον τρόπο αυτό τα μέλη της FullSet από την ανήθικη παραβίαση του παλαιστινιακού πολιτιστικού μποϋκοτάζ, τόσο νωρίς στην καριέρα τους, θα έχετε συμπορευθεί με ονόματα όπως, ο Roger Waters, ο Elvis Costello, η Cassandra Wilson, ο Carlos Santana ο οποίος μάλιστα 

, έχοντας αρχικά συμφωνήσει να τραγουδήσει στο Ισραήλ, αποφάσισε τελικά, ότι θα είχε μεγαλύτερη σημασία να υποστηρίξει τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην Ισραηλινή καταπίεση.”

Προσβολές από την ισραηλινή πρεσβεία

Δεδομένου της επιτυχημένης πλέον εκστρατείας να παροτρυνθεί η μπάντα Dervish, ώστε να σεβαστεί το πολιτιστικό μποϋκοτάζ, η Ισραηλινή πρεσβεία στο Δουβλίνο είχε περάσει στην αντεπίθεση. 

Στη σελίδα της στο Facebook, αποκαλούσε τους  Ισραηλινούς και άλλους πολίτες, που προτρέπουν και στηρίζουν το μποϋκοτάζ  “εχθρούς του Ισραήλ και αντισημίτες”.

Όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα αυτές οι προσβολές δεν είχαν καμία επίδραση.

http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/heeding-boycott-call-irish-band-dervish-pulls-out-israel-concerts

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο