Αν σήμερα γίνουν εκλογές… Η πρόβλεψή μου.

32,28% ο ΣΥΡΙΖΑ και 28,15 η ΝΔ… Ο πίνακας αποτυπώνει το κατά την εκτίμηση μου ποσοστό που θα πάρουν τα δυο μεγάλα κόμματα (λέμε για 2 μεγάλα κόμματα και δεν περιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ, wow!) σε περίπτωση που γίνουν σήμερα εκλογές. Και λέω σήμερα (ούτε καν αύριο) γιατί σε ένα μεγάλο βαθμό θα κριθεί από τους λεγόμενους “ευκαιριακούς” ψηφοφόρους, που θα λειτουργήσουν με βάση την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Σε μικρότερο βαθμό το αποτέλεσμα κρίνεται από υποστηρικτές άλλων κομμάτων που θέλουν να ενισχύσουν μια αριστερή ή δεξιά κυβέρνηση. Παρακάτω ο πίνακας και το σκεπτικό μου:

Σε γενικές γραμμές οι ψηφοφόροι καταλαβαίνουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εκτός παιχνιδιού, και υπάρχει δυνατότητα ανόδου ενός νέου κόμματος. (τα ποσοστά αναφέρονται στο εκλογικό σώμα και όχι στο ποσοστό των ψηφοφόρων ενός κόμματος)

Νέα Δημοκρατία: Ένα ποσοστό 3% και πολύ πιθανό μεγαλύτερο, μεταναστεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε ως αποκλειστικό του στόχο να ρίξει το ΠΑΣΟΚ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα μέρος της τάξεως του 1% φεύγει προς την Ν.Δ. καθώς τρώει το παραμύθι των ΜΜΕ περί εξόδου από το ευρώ, και καταστροφής της χώρας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ άρει τα μέτρα λιτότητας. 

ΠΑΣΟΚ: Νομίζω πως σε αυτές τις εκλογές είχαμε μια καθαρή εκτίμηση σε ότι αφορά τον αριθμό των λεγόμενων “κομματόσκυλων” Μόλις 1% που “ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να μην ανέβει η Δεξιά”, ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξάρτητοι Πολίτες: Ήταν καθαρά ένα κόμμα “αντιμνημονιακής διαμαρτυρίας” που εμπεριείχε ένα μεγάλο μέρος δεξιών-ακροδεξιών. Τουλάχιστον ένα 2% ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα 2% ενισχύει την ΝΔ με αποκλειστικό σκοπό “να μην ανέβει η ανθελληνική αριστερά”.

Κ.Κ.Ε.: Ένα 3% ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για να μην ανέβει μνημονιακή κυβέρνηση, είτε γιατί θεωρούσε πριν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει χαμηλό ποσοστό, οπότε και δε θα είχε νόημα η ψήφος του. 

Χρυσή Αυγή: Από το 7% που συγκέντρωσε ζήτημα το 1% να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Δεν αποκλείεται να τους δούμε και εκτός βουλής καθώς ήδη φάνηκε ο τραμπουκισμός τους στα ΜΜΕ. Το 2% μεταναστεύει στην ΝΔ για να μην δημιουργηθεί “ανθελληνική κυβέρνηση” ενώ το 1% (ενδεχομένως και παραπάνω) ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην ανέβει στην εξουσία η ΝΔ.

Δημοκρατική Αριστερά: Ένα 3% ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα η άνοδος ή κάθοδος του ποσοστού θα έχει να κάνει και με τους χειρισμούς του Κουβέλη.

Οικολόγοι πράσινοι: Αντιλαμβάνονται πως δεν έχει το παραμικρό νόημα να ψηφίσουν Οικολόγους, καθώς δε θα μπουν στη βουλή. 2% πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως να υπάρξει και επίσημη στήριξη. 

ΛάΟΣ: Τουλάχιστον το 2% πηγαίνει προς την ΝΔ, προκειμένου να αποτρέψει την άνοδο “της ανθελληνικής αριστεράς”.

Δημοκρατική Συμμαχία: Τουλάχιστον 2% ενισχύει την ΝΔ για τον ίδιο λόγο με το ΛάΟΣ.

Από τα υπόλοιπα κόμματα μεταναστεύουν ψηφοφόροι, για να ενισχύσουν την αριστερά ή την δεξιά αντίστοιχα. 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο