Το θέμα δεν είναι ότι αγανακτήσαμε αλλά ότι είμαστε δειλοί!

Ακρίβυναν τα πάντα.

Αυξήθηκε το ΦΠΑ σε όλα.

Η βενζίνη είναι η ακριβώτερη στην Ευρώπη.

Κι επιβάλλουν συνεχώς και νέα μέτρα.

Εκτακτες εισφορές, κεφαλικούς φόρους, χαράτσια.

… κι έχουν και μπάτσους για να προστατευτούν.

Δεν θυμάμαι ποιός τόπε, “όταν βρουν τα ζόρικα, τότε θα βρουν τον μπαμπούλα-Τουρκία”. Μέσα έπεσε!

Κάποιοι λένε πως ακόμα και τα τελευταία μέτρα, τέτοια που επιβλήθηκαν μόνο από κατοχικές κυβερνήσεις το ’40, δεν είναι αρκετά. Τη Δευτέρα αναμένονται επιπλέον μέτρα 2,5 δις μόνο για το 2011 καθώς η τρόικα θέλει να κατεβεί ο πληθωρισμός κάτω από το 10%.

Σιγά να μην κατεβεί!

Χωρίς παραγωγή δεν κατεβαίνει τίποτα με φόρους και χαράτσια.

Και φαίνεται από την κοντόφθαλμη λογική τους: Για τo 2011 δεν έχουν να πληρώσουν κανένα δάνειο. Αρα, θα πρέπει άμεσα να ρίξουν λεφτά, από όσα μάζεψαν στην παραγωγή, πράγμα αδύνατο τόσο σύντομα!

Από την άλλη, η ΓΣΕΕ, αυτή η ξεπουλημένη παρέα βατραχιών, έβγαλε μια ανακοίνωση όλο γλίτσα:

“H ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη και δείγμα αναλγησίας την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στη ρύθμιση για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα και τους επιδοτούμενους ανέργους.

Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι εξασφαλίζουν με δυσκολία τα προς το ζην και πολλοί απ΄ αυτούς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της τους στερεί το πενιχρό εισόδημά τους.

Ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση η επιχειρούμενη απαλλαγή των ξενοδόχων από το νέο χαράτσι για τα ακίνητα ,με το επιχείρημα ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται από την τουριστική βιομηχανία. Αρκετά προκλητικά προνόμια έχουν αποσπάσει οι μεγαλοξενοδόχοι στο όνομα ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας.

Ας μας απαντήσουν όσοι λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις εάν την οικονομία στηρίζουν αποκλειστικά οι μεγάλες τουριστικές μονάδες και όχι το σύνολο των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και όσων δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα και οι επιδοτούμενοι άνεργοι αφού κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα ακόμη χτύπημα για όσους έχασαν τη δουλειά τους και οι οποίοι αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς μέρα με την ημέρα.”

 Και γιατί δεν εξαγγέλετε απεργία ρε …..χολέρες της ΓΣΕΕ?

Ξενοδόχοι? Ο Σηφουνάκης και το σόι του να πεινάσουν? Παπάδες? Μα είναι δυνατόν, έλεγε ο αρχι-παπάς, να πληρώσουν τα ιδρύματα? Τι απορεί? Για εκείνα που έχουν γερόντια στην πείνα ή για την “Αλληλεγγύη” και τις λοβιτούρες της?

Αυτά δεν είναι αρκετά, αλλά ο θυμός μας είναι πλέον μεγάλος. Οι εξουσιαστές παίζουν ανοιχτά με τη φωτιά, και καθόμαστε και τους κοιτάμε αντί να βγούμε στο δρόμο εδώ και καιρό.

Βρήκανε και το κολπάκι με την Τουρκία, τόχουν έτοιμο, βγήκε για έρευνες υδρογονανθράκων Νορβηγικό πλοιο. Μόνο που δεν τους πιστεύει κανένας πιά, έρευνες έγιναν πριν κάμποσο καιρό πάλι από πλοίο και δεν είπαν λέξη. Μα και τώρα δεν είναι να τους πιστεύεις όταν έχουν βάλει τα παπαγαλάκια να λένε “πλήθος αεροσκαφών αναγνώρισης πάνω από τη Μεγίστη τις τελευταίες 48 ώρες”.

Σε ποιόν τα πουλάτε αυτά ρε??

Το νησί αυτό έχει διάμετρο 3-4 χιλιόμετρα, τι κάνανε πάνω από αυτό 48 ώρες, όταν η Τουρκία απέχει 1 μίλι και κάθεται όποιος θέλει από εκεί και χαζεύει με τα κυάλια??

Δεν περνάνε αυτά!

Καιρός να εξαφανιστούν τα τσιράκια του ΔΝΤ…

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο