10 χρόνια

Συλλογή υπογραφών για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας

Δύο απεργοί – οι Thaer Halahleh και Μπιλάλ Diab – αρνούνται την τροφή εδώ και για 73 ημέρες. Δέκα απεργοί έχουν αρνηθεί τροφή για περισσότερες από 50 ημέρες και τώρα νοσηλεύονται. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι οι Halahleh, Diab, και τέσσερις άλλοι είναι σε “άμεσο κίνδυνο να πεθάνουν.”  Όσον αφορά την υγεία των κρατουμένων που επιδεινώνεται, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σιωπά.

 

ADC logo
Above: Please sign the joint petition of the US Campaign and Arab-American Anti-Discrimination Committe

Οι απεργοί πείνας διαμαρτύρονται  για την “διοικητική κράτηση” – μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ισραηλινή πρακτική   κράτησης των Παλαιστινίων χωρίς απαγγελία κατηγορίαςή δίκη – καθώς και για την απομόνωση, την άρνηση οικογενειακών επισκέψεων, και την ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Περίπου 300 Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση, μια πολιτική που παραβιάζει σαφώς το άρθρο 10 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο αναφέρει:

“Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην πλήρη ισότητα για μια δίκαιη και δημόσια δίκη από ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο, με  προσδιορισμό των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του και οιπασδήποτε ποινικής κατηγορίας εναντίον του”.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ  ισχυρίζεται  ότι υποστηρίζει την οικουμενικότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αγνοεί  την απεργία πείνας. Αυτή η σιωπή όμως ακούγεται πολύ δυνατή από το  Ισραήλ, στέλνοντας του ένα μήνυμα επιδοκιμασίας αντί  δέσμευσης στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από την άλλη πλευρά, η πίεση στο Ισραήλ από το State Department, θα μπορούσε να σώσει τις ζωές των απεργών πείνας.

Αναλαμβάνουμε δράση τώρα και απαιτούμε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ζητήσει δημοσίως από  το Ισραήλ τον τερματισμό της άδικης πολιτικής του! Στόχος είναι να συλλεχθούν 10.000 υπογραφές μέχρι τη Δευτέρα για να μεταφερθούν στο State Department. 

 Συλλογή υπογραφών ΕΔΩ

http://endtheoccupation.org/article.php?id=3208

Σχόλια

5 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
5 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο